Kystverket har de siste par årene jobbet med sitt gigantprosjekt til 250 millioner kroner i Myre havn. Mudringsmassen som Kystverket har hentet opp i arbeidet med gjøre innseilinga til havna både dypere og bredere, har blitt fylt inn i Kartnesbukta - hvor det skal lages et nytt industriområde på 50 mål. Her har både BioMar og Myre Fiskemottak varslet at de ønsker å etablere seg med nybygg.

Tidligere i vinter har det imidlertid vært uenigheter rundt arbeidene i Kartnesbukta, da det likevel ikke har vært nok masse i havna til å fylle opp det nye industriområdet.

Da kommunestyret i Øksnes møttes mandag denne uken, gikk de inn for å ta regninga for å få det nye industriområdet ferdigstilt. Det skriver Bladet Vesterålen.

Kommunestyret går med på å låne inntil 10 millioner kroner for å få området ferdig.

– Prosjektet forutsettes å være selvfinansierende og utbygging skjer i takt med inngåelse av avtaler med utbyggerne som dekker prosjektets kostnader, sa havnesjef John Danielsen til Bladet Vesterålen. Området blir gjort ferdig i etapper etter hvert som de akutelle utbyggerne er klare for å sette opp sine nybygg.