I et brev fra Nordland fylkeskommune fremgår det at Øksnes kommune får et tilskudd på inntil 630.000 kroner til bredbåndsutbygging.

Midlene skal gå til et prosjekt hvor vanskelige lokaliteter i kommunen skal oppgraderes.

- Øksnes har reiselivsbedrifter og annet næringsliv som ofte har tilhold på usentrale lokaliteter, og som har behov for et nett med god kvalitet. Dette er områder med meget spredt bebyggelse, og hvor signalene, på grunn av terrenget, tidvis må tilpasses den enkelte bygning. Det vil ikke være samfunnsøkonomisk lønnsomt å bygge fiber, men bredbånd via radiolink kan gi et tilbud på et akseptabelt nivå. Det omsøkte prosjektet vil gi de aktuelle områdene et forbedret tilbud, med mer stabilitet og høyere kapasitet, skriver fylkeskommunen i sin begrunnelse for tildeling av midlene.

Det skrives videre at fylkeskommunen har en målsetting om at alle innbyggerne i Nordland skal ha et bredbåndstilbud av god kvalitet.

- Et godt og stabilt bredbånd er for en distriktskommune som Øksnes en helt avgjørende infrastruktur i forbindelse med både bedriftsetablering og tilflytting, mener fylkeskommunen.

Prosjektet har en prislapp på 1.050.000 kroner, hvor fylkeskommunen bidrar med 60 prosent av kostnadene.