Det har blitt sagt, av blant andre mesterkokk Bent Stiansen, at skal du spise bra mat i Vesterålen - bør du ta turen til Ringo og Monja Haupts Nyksund Ekspedisjonen.

- Fantastisk besøk i mai

Restauranten i Nyksund har holdt åpent i hele mai, og er allerede godt i gang med sommersesongen.

- Vi definerer oss ikke som en turistbedrift, fordi vesterålingene er de viktigste for oss. 80 prosent av våre kunder er norske. De utlandske turistene legger igjen lite penger her, forteller Ringo til VOL.

Og det kan det gode maibesøket, før turistinnrykket har satt i gang, tyde på.

- Før var det i juni at vi begynte å få fart i omsetningen, men i år har mai vært helt fantastisk.

Ringo har i sommer fått med seg tre andre kokker. Én av dem er Rainer Pettersen fra Myre, som tok fagbrevet torsdag.

I tillegg er en tysk og en argentinsk kokk på plass.

- Det er fantastisk å være kokk i Nyksund. Om sommeren får du deg en skikkelig peising. I juli, når vi har det verste trykket, kan vi serverer opp mot 250 retter om dagen. Det er helt villt! sier Ringo.

Gastropub og uteservering

I nabobrygga, hvor restauranten tidligere holdt til, skal de fra i midten av juni kjøre et gastropub-konsept.

- Det blir enkel mat, som burger, hjemmelagde pølser og kvalkebab. Og masse øl, sier Ringo.

Nytt av året er uteservering også på fremsida av brygga. Der bygges det nå ei kai, hvor båter kan legge til - og rundt 50 gjester kan nyte mat og drikke med panoramautsikt. De satser på åpning av den nye uteserveringa 10. juni.

- Her sitter du oppå havet, det blir fantastisk, mener restauranteieren.