Øksenes Entreprenør feiret lørdag sitt 20- års jubileum, og benyttet anledningen til å overreke en sjekk til Folkets Hus i Øksnes. Denne sjekken er øremerket arbeidet med et nytt kulturhus på Myre.

Jill- Hege Olsen, kontorleder og medeier i Øksnes Entreprenør, sto for arrangeringen av festen. Hun forteller at det har ligget lenge i kortene at de skulle bidra økonomisk til kulturhuset.

- Vi er veldig samfunnsengasjerte og ønsker å støtte opp om egen kommune. Det gleder rett og slett våre hjerter, forteller Olsen.

Hun legger til at i og med at Øksnes Entreprenør skulle feire jubileum, var det det rette tidspunktet å gjøre dette på.- Dermed var det viktig for oss å invitere noen til feiringen som kunne ta imot denne sjekken, sier hun. Les også: Støtte til Folkets Hus

Holdt hemmelig

I følge Olsen har bedriften snakket lenge om sponsing, men det ble vedtatt for en måned siden. Frem til overrekkelsen har det vært viktig å holde sponsingen hemmelig. - Vi holdt denne overraskelsen så hemmelig som vi kunne få det, sier hun.Bedriften valgte å sponse prosjektet med den såkalt "Gullpakken", en sjekk på 400.000 kroner. Det vil si den største sponsorpakken Folkets Hus har gjort tilgjengelig.

Les også: - Mangler de siste 30 prosentene

- Ble overrasket

Torfinn Kristoffersen var den fra Folkets Hus i Øksnes som var invitert på jubileet, og dermed den som ble overrakt sjekken.- Jeg ble veldig overrasket, men desto mer hyggelig er det, forteller han.

Han er en del av ildsjelgruppen som har jobbet med å kunne få bygget et nytt kulturhus på Myre. Kristoffersen forteller at dette er noe de har arbeidet med i mange år, og at de nå er i en fase der de jobber mer opp mot bedriftsmarkedet. - Frem til nå har vi solgt stoler, og skal videre jobbe mer mot bedrifter, sier han.

Les også: Har snart solgt 180 stoler

Håper på byggestart i 2017

Kristoffersen kan fortelle at til nå er tomten som det fremtidige kulturhuset skal stå på ferdig regulert. De har også ansatt en person i 20 prosent stilling som skal ta seg av alt som må gjøres opp mot byggestart. - Kulturhuset skal ligge ved siden av Øksneshallen, og vil bli på mellom 1.000 og 1.200 kvadratmeter, sier Kristoffersen. Her skal kommunen leie omlag 500 kvadratmeter, som i hovedsak skal brukes til bibliotek. Han forteller at kulturhuset vil bli et flerbrukshus, med blant annet kino. - Vi håper på byggestart i andre del av 2017, forteller han.