Denne reisen er et arrangement i regi av kulturkontoret i Øksnes. - Er det ikke flott at de skal reise, utbryter Hilde Johanne Hansen, kultursjef i Øksnes da VOL ringer.Hun forteller at det er kulturkontoret som har sendt søknad om at Engekoret Nord i kommunen skal få reise til Murmansk.- Vi ønsker å delta for å lære mer, sier Hansen. I tillegg til barnekoret skal også ansatte ved kulturetaten i Øksnes reise. Det for å besøke musikkskoler, kunstmuseum og hisorisk museum i den russiske byen. - Vi ønsker også å utvikle et kultursamarbeid om pomorhandlen, sier hun.

Forutsetning med støtte

Økonomisk støtte var en forutsetning for at koret og de ansatte skulle kunne reise.- Vi har jo fått 140.000 kroner i støtte fra Barentssekretariatet, og når vi drar til Murmansk er det en forutsetning at vi skal ta fly, sier hun. Koret reiser til Murmansk 8. oktober og blir i fire dager.

Rundt ti jenter i alderen 10-12 år er med. Flere av dem har allerede betydelig erfaring fra kor, siden de startet opp i barnehagen.

I vennskapets ånd

Dirigenten til barnekoret, Viktoria Sovatkina, er opprinnelig fra Murmansk og har jobbet ved kulturetaten i byen. Hun har bodd i Øksnes i 17 år. Slovatkina har selv vært dirigent i Murmansk Kirkekor, i tillegg til at hun har undervist på Universitetet i Murmansk.

- Jentene gleder seg. De har allerede erfaring med å reise ut i verden for å synge. Sist gang var det til Riga, på invitasjon fra et verdenskjent guttekor, sier Slovatkina, og ramser opp konserter koret har deltatt i rundt om kring. Når vi reiser til Murmansk er det mer som et ensemble å regne, siden det er ti jenter med.

Koret har et bredt spekter av sjangre de kan framføre.

- Siden vi er et kor i Øksnes meninghet synger vi kirkemusikk, men vi kan også framføre folketoner og en del populærmusikk. Jentene kan synge trestemt og det synes jeg er ganske bra, forteller dirigenten.