- Nå er vi etablert med seks medlemmer. Torunn helene Olsen og Anita Evelyn Lund er to av de flotte damene som har engasjert seg i foreningen, sier hun.

Nå ønsker Reinholdtsen at flere kan melde seg inn for å støtte foreningen.- Det er ingen krav til engasjement ved medlemskap, forteller hun, og opplyser at det er mulig for bedrifter å støtte dem med bedriftmedlemskap.- Vi ønsker jo at flere kan engasjere seg og komme med idéer og tanker, sier hun.

Rød knapp-kampanje

Reinholdtsen forteller at hun egentlig ikke viste så mye om Sanitetsforeningen før hun hørte om rød knapp-kampanjen. En kampanje med budskap om å stoppe vold mot kvinner.- Dermed sto jeg i front for denne kampanjen, som engasjerte mange. Derfra ballet det bare på ser, forteller hun.

I følge lokallagslederen var det ikke bare voksne folk som deltok i denne kampanjen. - Jeg ble veldig rørt da jeg hørte at en jente på barneskolen hadde tatt med seg en slik rød knapp på skolen, og fortalt for hele klassen hva den sto for, sier hun.

Hun har også blitt fortalt at en liten jente hadde spurt en dame hva knappen sto for. - Damen hadde forklart at den sto for å stoppe vold mot kvinner og vold i nære relasjoner. Da hadde jenta svart at en slik knapp skulle hun ha hatt, for det hadde hun opplevd selv, forteller 34- åringen.

Les også: Ga rød knapp til politikere

I startfasen

Siden lokalforeningen enda er i oppstartsfasen har de ikke fått utarbeidet en konkret handlingsplan enda. - Vårt interessefelt er blant annet barn og unges oppvekstvilkår, unges utfordringer i dagens samfunn og kvinnehelse, sier Reinholdtsen.Hun mener at det er mye og ta tak i.- Slår vi hodene sammen kan vi nok få til mange gode ting.

Hvis noen skulle ta kontakt med foreningen med problemer som vold, sier lederen at de kan hjelpe. - Det er nok vanskelig å vite hvem man kan rådføre seg med i slike situasjoner. Dermed kan vi hjelpe med å videreformidle hvem de kan snakke med og hvem som kan hjelpe, sier hun.

Vil fokusere på unge

I følge henne ønsker foreningen å ha fokus på unge mennesker. - Dette fordi at det er de som vokser opp nå og skal tillegne seg kunnskap og erfaringer. Det er også kanskje den mest sårbare gruppen, i form av at kanskje ikke alle voksne er like flinke til å snakke med de unge om vold i nære relasjoner, forteller Reinholdtsen.

Les også: Utfordrer øksnesværinger til Rød Knapp-aksjon.

- Ønsker å "kickstarte"

NKS i Øksnes ønsker å markere sin start med det lokallagslederen kaller en skikkelig "kickstart". Dermed skal de arrangere selvforsvarskurs for kvinner. - Med forbehold om nok påmeldte går kurset av stabelen til høsten. Vi oppfordrer folk til å være med, sier hun, og opplyser at aldersgrensen er fra 8. klasse til 80 år.