Blakk & Kvit holdt sin første konsert på Skipnes i fjor, og i følge Terje Skjoldvær, eller Terje Weekend, som er hans bandnavn, funktet det veldig bra. - De har jo alt av infrastruktur der ute, med servering og slikt, sier han. Han ser heller ikke bort fra at dette kan bli en årlig tradisjon.- Når ting går bra er de lett å gjenta, forteller han.

Avhenger av været

Skjoldvær kan fortelle at responsen til nå har vært bra.- Folk lurer på hvor de skal bo, og da kan jeg ikke gjøre annet enn å henvise dem videre, sier han.

Første gang de gjestet Skipnes var konserten nesten utsolgt, og de tror ikke det er noe grunn til å forvente noe annet nå.- Jeg tror folk tar det litt etter været, for man må jo ut med båt for å komme til Skipnes. Nå ser det jo ut som været skal bli brukbart, så plutselig finner de ut at de skal dra, forteller han.

Hold på siden 1991

Bandet ble etablert i 1991. "FriWilly 6" på piano og vokal, og "Terje Weekend" på slagverk og vokal har holdt med siden starten, mens det har vært forskjellige gitarister med underveis. Nå er det "Kåre Gonoradi" som spiller gitar og byr opp til dans. Selv om alle medlemmene er fra Vesterålen er det ikke ofte Blakk & Kvit kommer sammen for å spille konserter.- De siste fem årene har det vel vært omlag tre til seks spillejobber i året, sier Skjoldvær.

I følge Skjoldvær er navnet "Blakk & Kvit" et fonetisk ordspill på de mest populære låtene de hadde da bandet ble startet. - Vi er jo ikke veldig selvhøytidelige av oss, forteller han.

Mange sjangre

Bandet skriver om kjente sanger slik at de får sin egen vri på låtene, i tillegg til at de skriver en del selv. - Folk har alltid sunget med på sangen "Sinnsyke Bæsta", sier han.

Skjoldvær vil karakterisere musikken deres som en god blanding mellom blues og country, noe som tydeligvis fenger mange. - Vi spilte i Stryn under Okotberfestivalen for omlag 5.000 mennesker, og alle sang med på "Sinnsyke Bæsta". Det er en sang som fenger, sier han. Han forteller at de nok burde ha gitt ut plate.- Vi får se hva som skjer, konkluderer han.