Stig-Terje Larsen, daglig leder ved produksjon hos Delitek AS, har jobbet i firmaet siden 2011, men vært i yrket i 30 år. Han var ansvarlig for lærling Espen Dreyer, i tillegg til at han selv valgte å gå opp til fagprøven.- Det skjer vel at de som er ansvarlig for lærlinger går opp til fagprøven selv, men jeg vet ikke hvor vanlig det er, sier han.

Benyttet anledningen

Larsen sier at han har jobbet lenge i yrket, men forteller at det ikke har passet seg slik at han har tatt fagprøven tidligere.- Dermed benyttet jeg anledningen da lærlingen vår skulle ta fagbrevet, sier han.

Sammen med Larsen tok også Kai Roger Bushmann, som også startet i firmaet i 2011, fagbrevet. Larsen opplyser at Buschmann har jobbet som industrimekaniker i 25 år. Om det kommer til å gjøre en forskjell at de nå har tatt fagbrevet er han imidlertid usikker på. - Hvis jeg noen gang må søke på jobb har det kanskje noe å si, men ikke slik det er nå, sier han.

Gode tilbakemeldinger

Fagprøven i industrimekanikeryrket er tredelt, med en planleggingsdel, en gjennomføringsdel og en dokumentasjonsdel. Mens lærling Dreyer fikk bestått meget godt på sin fagprøve, fikk Larsen og Buschmann bestått. I følge Larsen har dette å gjøre med at skolen i dag legger mer vekt på dokumentasjonsdelen enn de gjorde da han og Buschmann gikk på skolen. - Nå har vi ihvertfall fagbrevet alle mann, sier Larsen.