- Vi har lenge vært den kommunen i Vesterålen med dårligst vilkår for kulturaktivitet. Det må vi gjøre noe med, sier 63-åringen.

Hun har en bred arbeidserfaring som både lærer, regional leder for kompetanseutvikling og nå altså kultursjef. Men hva skal til for å få Øksnes til å vokse som kulturkommune?

- Kultur har alltid vært viktig i Øksnes. Det er ikke derfor vi ikke har vært flinke nok. Årsaken ligger nok vi ikke har vært flinke nok til å ha klare planer og strategier for arbeidet, sier hun.

Les også: Disse vil bli sjef i Øksnes

To viktige planer

Etter å ha jobbet i vikariat i stillingen i ni månder var det å kunne fortsette den jobben hun har startet med den kanskje viktigste motivasjonen for å søke og så takke ja til stillingen, forklarer hun.

Og nettopp dette med planer for utvikling av kulturarbeidet i Øksnes har vært sentrale oppgaver for Hansen.

Den ene planen er en kulturminneplan som skal kartlegge hva slags områder i Øksnes som er verdt å ta vare på.

- I en kommune som Øksnes med så mye innovativ virksomhet, er det viktig å kartlegge hva slags områder en må ta vare på de neste ti, tjue, hundre og tusen årene. Dette blir fort glemt om en ikke har en plan for det. Derfor er dette en plan vi jobber hardt med nå for å komme i mål med.

Grunnlaget

En annen plan som det jobbes med er nettopp en plan for kultur.

- Denne planen blir viktig for å nettop ha en plan i ryggen når vi nå satser videre på kultur. Hvordan skal vi satse, hva skal vi satse på og hvordan skal vi sette planer og strategier ut i livet. Det blir et viktig grunnlag for at Øksnes skal vokse som kulturkommune de neste åra, sier Hansen.

Stillingen som kultursjef hadde sju søkere.