Helge og Runar var de enste som stilte i ungdomsklassen.

Den store havnedagen på Myre torsdag ettermiddag ble en knallsuksess fra ende til annen. Hundrevis av besøkende koste seg i herlig sommervær på kaikanten, og lot seg underholde av både sprint i Arctic Sea Kayak Race, VM i skreikassekasting og til sist roregattaen Jordmorskyssen.

Spissbåt og nordlandsbåt

I Jordmorskyssen var det nordlandsbåten, spissbåten og nordnorsk kystkultur som ble hedret med en skikkelig rokonkurranse rundt havna på Myre.

Først ut var spissbåtene - som satte kursen fra fryseterminalen mot Biomar mens Øksnes kystlags Jan Einar Andersen hadde en aldri så liten historietime og fortalte om båtene over lydanlegget.

- De ror pent, de blir trolig vanskelige å slå, ble det tidlig sagt fra kommentatorene om Olav Lind og Tommy Sundberg fra Strengelvåg. Med jevn og god fart og takt gikk de seirende ut av konkurransen i sin spissbåt bygd av Egil Pedersen fra Eidsfjord.

Spenning

Nordlandsbåtene fikk æren av å avslutte dagen og Jordmordskyssen. Der sto seierskampen mellom Chipo Tenderland(som stilte i Jordmordskyssen sju måneder på vei) og Fredrik Ness og Halvard Toften og Håvard Bråthen. Etter en spennende runde i havna, hvor de to ledende lagene kolliderte i rundingen av flagget, var det de to sistnevnte som til slutt kom seirende i mål.