Myreværingene er over gjennomsnittet glad i å arrangere verdensmesterskap, sist VM i støvelkasting på Stø tidligere denne uka. Torsdag var det duket for nok et mesterskap, denne gangen i skreikassekasting i Myre havn.

Det hele gikk av stabelen under Øksnesdagans store havnedag, med et hundretalls publikummere, 30-40 påmeldte deltakere i alle aldre og med Svein Spjelkavik på plass som speaker.

Konkurransen, som har vært et fast innslag på Øksnesdagan tidligere, går enkelt og greit ut på å kaste den hvite plastkassen lengst mulig.

Lenge så det ut som om Sondre Midtbu Skjerven skulle stikke av med seieren. Allerede i prøverunden imponerte han med teknikken. I konkurransen levere han et kast på over 14 meter. Tidligere verdensmester Bernt-Tore Evensen kastet 16 cm for kort til å hamle opp med Skjerven.

Ikke før mot slutten av konkurransen gikk en ny kar opp i tet. Mathias Haughom, som i 2014 vant VM i torsketungeskjæring, klinket til med et kast på 17,65 meter. Det skulle også bli seierskastet.

- Artig! Jeg har faktisk ikke trent til dette, det var mitt aller første kast, sa Haughom til VOL - svært fornøyd med å ha tatt sin andre, kanskje noe spesielle, verdensmestertittel.

Bla med piltastene for å se flere bilder i galleriet over.