Yrende folkeliv og deilig nordnorsk sommervær. Rammene var perfekte da Øksnesdagans store havnedag gikk av stabelen på Myre torsdag ettermiddag.

Bla med piltastene for å se bildene i galleriet over.

Finaleheat

Langs kaikanten ved Myre fryseterminal sto flere hundretalls publikummere, med oppmerksomheten rettet mot sjøen. Av flere konkurranser torsdag, var 200 meter sprint i Arctic Sea Kayak Race først ut. Gjengen som i disse dager har base i Skipnes i Øksnes vestbygd hadde tatt turen til Myre for å konkurrere.

Etter flere runder i havna i Skipnes tidligere på dagen, var det duket for finale på Myre - med jublende tilskuere og god stemning.

I kvinneklassen ble det en jevnt sprint. Etter å ha gått opp i ledelse de siste metrene, var det Kristine Røiri fra Sortland som fosset først i mål. I herreklassen var det ingen tvil: Eirik Bentzen tok raskt ledelsen, en ledelse som holdt helt inn til mål.

Ness-seier

Siste sprint ut var både herrer og kvinner i en egen surfskiklasse. Her tok hadselværing og ASKR-veteran Fredrik Ness en soleklar seier.

Fredag er det igjen konkurransedag for ASKR-gjengen, og litt mer alvor, når årets halvmaraton går av stabelen, i tillegg til en egen surfski-konkurranse.