Siv og Dag Nilsen er strålende fornøyd med lørdagens åpen gård-arrangement.

- E du på styr? Jeg og resten av familien er så fornøyde med arrangementet. Det må vel kunne kalles en braksuksess? sier Siv Nilsen.

Lørdag var rundt 400 besøkende innom Sollund Gård i Sørvågen for å drikke kaffe, spise kaker og grillmat og hilse på alskens dyr da familien Nilsen for første gang arrangerte åpen gård under Øksnesdagan. Folk fikk møte minigriser, kyllinger, høns, haner, kaniner, kalver, flaskelam, geiter, hester, påfuglduer, villsau og vaktel.

Flere dyr på tur

Dag og Siv Nilsen holder for tiden på å bygge opp en besøksgård i Sørvågen. Ting har gått litt raskere enn tenkt - fordi pågangen fra folk har vært så stor. Da de inviterte til åpen gård lørdag under Øksnesdagan, var det med både egne og lånte dyr.

Planen er at det etter hvert skal flytte inn både lama, esel, fasan og andre eksotiske dyr, som trives i nord, på gården.

- Vi må ta det litt etter litt, og sørge for at vi hele tiden god nok plass til dyrene. Det er villsau som vi etter hvert skal ha som hovedproduksjon, forteller Siv.

Vil skape opplevelser

Siv har en stor interesse for dyr og landbruk. De var for et par år siden på utgikk etter å kjøpe et lite gårdsbruk med plass til en hest og noen få høner. Da de endte opp med mye større gård enn de hadde tenkt, måtte de finne på noe.

- Tradisjonelt melkebruk eller stordrift med sau - det var altfor lite spennende. Så vi bestemte oss for å lage besøksgård, forteller Siv.

De vil først og fremst skape opplevelser for folk i Øksnes og Vesterålen, men vil også rette seg inn mot turister etter hvert.

- Men vi vil aldri satse kjempestort. Dette skal aldri gå på bekostning av dyrene og dyrevelferden, sier Siv.

Resten av sommeren vil de holde gården åpen én til to dager i uka.

- Vi får så mange forespørsler fra folk som vil komme på besøk. Selv om det er mest barnefamilier som kommer innom, var det også flere enslige som kom lørdag, og det er kjempeartig, avslutter Siv.