Ungdomsrådet i Øksnes har i 2016 fått bevilget 25.000 kroner av kommunestyret. Halvparten av pengene vil gå til å finansiere "Trygt hjem for en 50-lapp"-ordningen på fredagskveldene, som ungdomsrådet finansier sammen med Nordland fylkeskommune.

De ber i en søknad til kommunen om at de årlige bevilgningene økes med 20.000 kroner, slik at de får utbetalt 45.000 kroner i året.

- Dersom ungdomsrådet skal søke om prosjekter har vi behov for å disponere litt penger til egenandeler. Det er også et ønske om å kunne ha økonomi for å kunne reise på samlinger og til å kunne arrangere aktuelle kurs rettet mot barn og unge. Vi ønsker også å kunne ha en egen øremerket pengesum for å kunne fordele noen penger til barn og unge som ønsker å sette i gang med aktiviteter, skriver ungdomsrådets sekretær Kari Gaarder i søknaden.

Rådmann Just Hjalmar Johansen skriver i sakspapirene til neste tirsdags formannskapsmøte i Øksnes at det er noe kommunen ikke har penger til.

- Kommunens økonomiske situasjon per 1. tertial 2016 er utfodrende. Kommunestyret vedtok i juni en budsjettregulering som ikke fant dekning for å imøtekomme disse utfordringene. Rådmannen kan derfor dessverre ikke anbefale å imøtekomme søknaden fra ungdomsrådet, skriver Johansen.