Administrasjonen i Øksnes kommune vil bruke 17 millioner kroner på oppussing av aulabygget på Myre. Foto: Trond Nilsen

Aulabygget ved Myre skole, som i dag huser ungdomsklubben Skarven, brukes i undervisning, ved kulturelle arrangementer og av frivilligheten, begynner å bli slitent.

Ombygging

Bygget fra 1965 trenger renovering, og formannskapet i Øksnes skal tirsdag i neste uke ta stilling til om det skal settes av mer penger til en mindre oppussing og ombygging. Der fremgår av sakspapirene til møtet. Der påpekes det at gymsalen i bygget ikke lengre brukes som det, og det er foreslått en ombygging av hovedetasjen for å få plass til dansesal, dramasal, øvingslokaler, kontorer til kulturskolen og møterom.

I økonomiplanen for 2016-2019 er det allerede satt av fem millioner kroner til renovering av aulaen. Prosjektet har imidlertid en estimert kostnad på 16,85 millioner kroner. Administrasjonen har et håp om at prosjektet skal bli tildelt spillemidler eller midler til kulturbygg, og mener det kan være mulig å få opp mot 40 prosent av kostnadene dekket av eksterne midler.

Billigere enn nybygg

Administrasjonens vurdering er at det vil være mer lønnsomt å renovere aulaen, enn å investere i et nytt bygg. Et tilsvarende nybygg mener kommunen trolig vil få en kostnad på nærmere 35 millioner kroner.

- Etter denne oppgraderingen vil bygget kunne dekke kommunens behov for lokaler til aktivitetshus for frivillighet, kulturskole, ungdom og evt. undervisning, heter det i sakspapirene.

Bassenget i underetasjen er ikke en del av prosjektet.