En rekke bedrifter i Øksnes er den senere tid bevilget støtte til sine prosjekter fra Øksnes kommune.

Mathias Haughom, som VOL tidligere har skrevet om, har med sin bedrift HaughomFoto søkt om et tilskudd fra kommunen på 47.000 kroner til investering i utstyr i forbindelse med oppstart av sitt firma, som skal drive med dronefilmproduksjon. Kommunen gir Haughom et tilskudd på inntil 30.000 kroner fra Gründerfondet.

- Kommunen har benyttet seg av søkers tjenester og vurderer hans ferdigheter som meget gode. En slik tjenesteprodusent i lokalmiljøet vil være et absolutt aktivum for alle som har behov for å gjøre sine produkter og tjenester kjent, skriver rådmann Just Hjalmar Johansen i sin begrunnelse for bevilgningen.

Rådmannen er i disse sakene delegert myndighet, og har allerede fattet vedtak, men politikerne vil bli informert i tirsdagens formannskapsmøte i Øksnes.

Penger til reiselivssatsing

Nyetablerte Enjoy Øksnes, med Kai Freddy Evensen og Ståle Mikal Skaaden i spissen, får 50.000 kroner fra kommunen til utvikling og etablering av selskapet. Selskapet ønsker å samle reiselivsnæringen i Øksnes og vil skreddersy reiselivspakker for turister. Målet er å utvide turistsesongen og øke antall turistbesøk i kommunen, skriver de i sin søknad.

- Det vurderes som positivt at det er interesse for etablering av et selskap som ønsker å utvikle, markedsføre og selge sammensatte aktiviteter innenfor reiselivet, heter det i konklusjonen til rådmannen.

Glassblåserne i Blås Idé AS har også søkt om et tilskudd på 50.000 kroner til planlegging av et opplevelsessenter/utsalg rettet mot turistmarkedet. Ifølge søknaden planlegges det en større produksjon og nye arbeidsplasser gjennom etableringen av et nytt "showroom" for glassblåsing. Det kombinert med annet produktsalg, turistopplevelser og servering.

Øksnes kommune har vedtatt å gi Blås Idé AS et tilskudd på inntil 50.000 kroner fra Bedriftsutviklingsfondet.

Øksnesdagan får støtte

Også Tore Vang og Anders Frantzen har fått 50.000 kroner til etablering av Arthur-Brygga i Nyksund, hvor de i sommer åpnet kiosk, kafé og galleri. De skal også drive med utleie av leiligheter i brygga.

Øksnesdagan, som nylig gikk av stabelen med et rikholdig program i Øksnes, har fått 30.000 kroner i kommunal støtte.

- Øksnesdagan har i mange år ligget nede, og det er positivt at det igjen blåses liv i denne aktiviteten. Mange, både i og utenfor Vesterålen, trekkes til Øksnes i arrangementsuka. Det skaper aktivitet både i forhold til reiselivsbedriftene og andre handels- og servicebedrifter, heter det i begrunnelse fra rådmannen.

Museum Nord får et tilskudd på inntil 5000 kroner til gjennomføring av "Villsauuka", med aktiviteter, åpne gårder, kurs og utstilling på Kulturfabrikken. Prosjekteier er Vesterålen og Lofoten Villsaulag.