Profftrenere, proffspillere, landslagstreneren for damene og fagfolk fra Olympiatoppen. Øksil har hentet inn folk fra øverste hylle til helgas store volleyball-leir i Øksnes.

- Vi stiller bare med «storkanoner», sier leder for campen, Hanne Steen.

Elitelag på bane og kjøkken

Fra torsdag til søndag skal 76 unge volleyballspillere mellom 13 og 19 år delta på den aller første utgaven av Arctic Volleyball Camp på Myre. Arrangør Øksil har fått påmeldinger fra 14 klubber fra Alta i nord til Oslo i sør og Stavanger i vest. Under oppholdet på Myre skal de kurses i ernæring, lære å lage sunn mat av sjømatrådet og trenes av noen av landets beste trenere og spillere.

- Vi har fått på plass et veldig bra apparat som skal gi ungdommene god sportslig oppfølging. Ansvarlig for det faglige er Tore Aleksandersen, som er Norges mestvinnende trener uansett idrett. Vi har også et elitelag på plass fra Øksil i kjøkkenorganisering, og det blir en robust meny som skal danne et godt grunnlag for prestasjoner og trivsel i løpet av helga, sier Steen.

Fornøyde med interessen

Nærmere 50 frivillige er denne uka i sving med alt fra rigging til brødbaking og steking av fiskekaker.

- Vi gleder oss, og har sommerfugler i magen, sier Steen.

Steen sier de er fornøyde med interessen rundt leiren, med over 70 påmeldte.

- Det var noe slikt vi hadde håpt vi skulle ende på. Jeg håper og tror at dette blir en suksess, og da er det greit å starte med et håndterlig antall deltakere, sier Steen.