Under tirsdagens formannskapsmøte i Øksnes skulle det tas stilling til om det skal settes av mer penger til en mindre oppussing og ombygging av aulabygget på Myre.

Enstemmig vedtatt

- Ken Ivan Reinholdtsen (Frp) og jeg kom under møtet med et forslag om at vi må se aulabygget i sammenheng med Folkets Hus, sier John Harald Danielsen fra Senterpartiet.

Ifølge Danielsen er årsaken til at de fremmet dette forslaget at de ønsker å få en fortgang i saken.

Dermed ble det i formannskapet vedtatt å sette ned et utvalg på fire personer, to fra administrativt hold og to fra politisk hold. Disse skal se på hva som vil være formålstjenlig å gjøre med aulabygget, da sett i sammenheng med Folkets Hus.

- Jeg håper det vil bli en tilslutning fra kommunestyret på dette vedtaket, sier Danielsen.

Les også: Vil renovere aulabygget for nesten 17 millioner

Preges av slitasje

Som VOL tidligere har omtalt, er bygget fra 1965 og trenger renovering.

I sakspapirene til møtet fremkommer det at bygget fungerer til sitt formål, men at det bærer preg av slitasje og normal elde. Det var konklusjonen i tilstandsanalysen Arntzen AS leverte i 2006.

Det påpekes også at aulaens gymsal ikke lenger fungerer til sitt formål. Bygget brukes som et flerbrukshus med formål som utsillinger, kulturarrangementer o.l.

Det er satt av fem millioner kroner til renovering av aulaen i økonomiplanen for 2016-2019. Renoveringen har derimot en estimert kostnad på 16,85 millioner kroner.

Les også: Overrasket med "Gullpakken"

- Må ikke glemme Myre skole

Danielsen opplyser at Folkets Hus, det fremtidige nye kulturhuset i Øksnes, ønsker en avklaring på hvilke funksjoner de skal ha i fremtiden.

- Vi håper på byggestart i andre del av 2017, fortalte Torfinn Kristoffersen tidligere i sommer til VOL.

Kulturhuset skal ligge ved Øksneshallen, og vil bli på mellom 1.000 og 1.200 kvadratmeter.

- Vi ikke glemme at vi også har Myre skole. Enkelte funksjoner må man ha i tilknytning til Myre skole, mens andre funksjoner kan det være formålstjenlig å ha i tilknytning til Folkets Hus, sier Danielsen.