Onsdag kveld tok Morild imot Harstad B i Øksnes Idrettspark. Med seier ville de sikre avdelingseieren i 4.divisjon. Og seier ble det. Mats Thorbjørnsen åpnet scoringsballet med et skudd fra 30 meter som gikk rett i krysset.

Roy Poulsen puttet på til 2-0 noen minutter senere, da han rundet gjestenes keeper og satte ballen enkelt i mål.  Martin Arne Reinholdtsen økte ledelsen til 3-0 på straffe midt i omgangen.

Poulsen scoret sitt andre for kvelden og fastsatte sluttresultatet til 4-0 noen minutter før slutt.

- Jevnt tempo

Morildtrener Arne Olav Berg synes at Harstad B holdt et bedre nivå enn mange av lagene som har gjestet Øksnes Idrettspark denne sesongen.

- Vi møter et ungt Harstad-lag. Tempoet er jevnt, men vi er hakket bedre enn dem. Vi blir straffa når vi ikke kommer oss på plass i returen. De var bedre enn mange av dem vi har møtt hjemme. De la seg ikke bare i forsvar, noe jeg synes er positivt, sier han.

- Ekstremkvalitet

Morild har scoret 106 mål så langt denne sesongen. Fire nye mål mot Harstad tyder på at den offensive flyten fortsatt er inntakt.

- Angrepsrekken vår har ekstremkvalitet. De skaper sjanser ut av seg selv og er veldig gode en mot en, sier han.

Selv om Morild er avdelingsmestere i sin avdeling i 4.divisjon, rykker de ikke opp til fjerde.

Det har sammenheng med en omfattende omlegging av seriesystemet fra og med neste år. Det innebærer at neste sesong kan by på mye tøff motstand.

- Det blir nok flere jevne kamper. Alle lagene i Hålogaland som ikke blir topp fire i år, rykker ned. Da vil vi kunne møte både Medkila, Mjølner og kanskje Melbo, sier han.

I gang med planleggingen

Ifølge Berg er Morild godt i gang med å planlegge 2017-sesongen. Målet er at laget skal bli enda bedre.

- Vi ønsker å utvikle laget, inkludert å forsterke det, og har ambisjoner om å være i toppen i det som må kunne sies å bli en forsterket 4.divisjonsavdeling, understreker Arne Ola Berg.

Morild har vært suverene gjennom hele sesongen og har foreløpig 14 poengs forsprang på nummer to-laget Skånland. Målforskjellen er solide 106-27, noe som gir en differanse på hele 79 mål.

Men det er fortsatt muligheter for å plukke flere poeng. Tre kamper gjenstår, mot henholdsvis Kvæfjord, Høken og Sortland.