Etter at Sortland trakk sittt lag i eliteserien, er Øksils damelag i førstedivisjon det eneste vi har igjen i volleyballtoppen i Vesterålen. I fjor endte et ungt lag sesongen på sjetteplass. Med ett års erfaring på baken for fjorårets nykommere - er ambisjonene for årets sesong å gjøre det enda bedre.

- Vi gleder oss veldig til sesongstart. Vi har trent siden i juni og har hatt ei bra sesongoppkjøring, sier trener for laget, Hanne Steen.

Møter oslolag i sesongåpninga

Søndag spiller jentene sin aller første kamp for sesongen. Det skjer på hjemmebane i Øksneshallen, med OSIs andrelag som motstandere. Laget er nyopprykket i førstedivisjon, og trenes av sortlending Elias Solheim.

- Det blir veldig spennende. Vi har truffet førstelaget til OSI før, og har både vunnet og tapt, men de har nå rykket opp, og vi er usikre på hvor gode andrelaget er. Vi har uansett mål om å levere en god og sterk kamp, sier Steen.

Hilde Haaheim (25) er tilbake etter én sesong for BK Tromsø. Maria Nilsen (21) og Caroline Lassesen (21) er også tilbake på laget. Sammen med kaptein Marianne Steen (27) skal de bidra med erfaring og ro i et ungt lag.

- Å ha de med er utrolig viktig, de gjør laget mer balansert enn i fjor, sier Steen.

- De yngste fra i fjor har også fått ett år på baken. Å bli ett år eldre, større og sterkere, gjør stor forskjell fra du er 16 til du er 17 år. Vi har et mye mer rutinert lag i år, mener treneren.

Fire juniorspillere skal også få prøve seg i løpet av sesongen: Andrea Woie, Elise Sørdahl, Alexandra Nilsen og Marthe Fredheim.

Trenger heiagjeng

Når laget går ut på banen i sin første kamp for sesongen søndag, håper de å ha en stor heiagjeng i ryggen. De oppfordrer folk om å ta turen til Øksneshallen.

- Vi er så heldig at vi har et aktivt publikum som ofte bidrar til å stresse motstanderne våre. Vi håper å vinne søndagens kamp med publikum i ryggen, sier Steen.