Ifølge Øksnesavisa har ikke reaksjonene latt vente på seg etter at Sortlandsavisa i forrige uke skrev om etableringen av ti nye salgsstillinger på Sortland.

– Feil signaler

– Jeg mener at denne saken og plasseringen av arbeidsplasser har vært tatt opp både i eiermøter og i generalforsamlingen. 29. august 2011 ble det vedtatt at styret skulle utarbeide en ny strategi for å legge flere arbeidsplasser til Bø og Øksnes, sier Danielsen og peker på at dette var i tråd med tidligere føringer.

Han mener nå at selskapet sender ut feil signaler når de legger arbeidsplasser til Sortland. Arbeidsplasser han mener fint kunne blitt lagt utenfor Sortland.

– Jeg føler de signalene vi som eiere har gitt, ser ut til bare å bli ignorert av styret.

"Hakeslepp"

Til samme avis sier Bø-ordfører Sture Pedersen at han fikk "hakeslepp" da han leste om etableringen.

Styreleder i Vesterålskraft, Jarl Ragnar Meløy, forteller at saken rundt etableringen på Sortland er blitt behandlet i konsernstyret to ganger, og at det har blitt enstemmig vedtatt.

– Etter regelverket som Vesterålskraft styrer etter, må det være enighet mellom alle tre kommuner. Signalene om desentralisering av arbeidsplasser er kommet fra Bø og Øksnes, men ikke fra Sortland.

Meløy sier videre at han ser i ettertid at han og avtroppende styreleder kunne brukt mer tid på å informere eierne i generalforsamlingen i juni.