Da lørdagens kamp mellom Øksil og BK Tromsø ble blåst i gang i Øksneshallen, var det med et hjemmelag innstilt på seier etter sist helgs sure tap mot OSI 2.

Øksil fikk en knallstart, og det så lovende ut med godt spill og solid ledelse i første sett. Hjemmelaget tok det enkelt i havn 25-15.

Tromsø tar over styringa

Men så snur det hele, og til tross for flere heroiske snuoperasjoner og for flere perioder med ledelse – klarer aldri Øksil å stoppe jentene fra Nordens Paris.

Andre sett vinner Tromsø 25-22, tredje sett tar de med settsifrene 25-18 og fjerde sett vinner de 25-19.

– Vi begynte med et knallsett, og hadde da bestemt oss for å vinne – men så snek redselen for å tape seg inn i hodene våre. Vi har noen perioder hvor vi klarer å hente oss inn – og hvor vi spiller bra, men så blir vi redde igjen og vi veksler på å svikte i serve, mottak og angrep, sier kaptein Marianne Knutsen etter kampen.

Må bli tøffere

Knutsen mener laget er mye bedre på trening enn hva de viste på banen i dag, og at et ungt lag med flere ferske spillere trenger litt tid på å få satt seg.

– Utfordringen vår fremover blir å være tøff nok i hodet. Vi er bedre enn de fleste førstedivisjonslagene i teknikk, men det er erfaringa det skorter på. Vi må bare fortsette å jobbe, sier Knutsen.

Trener Hanne Steen synes det er veldig surt å tape nok en hjemmekamp med publikum i ryggen.

– Det er veldig kjedelig å tape. Jeg synes vi hadde et veldig bra første sett - det må vi ta med oss. Tidvis leverer vi bra, men vi har for lange perioder hvor vi gjør mange feil.