– For vår del er det nå helt stopp – og det er vi bekymret over, sier havnesjef John Danielsen.

Dette er saken: Kommunen brukte måneder på behandling av ferdigattest

Øksnes havnevesen er forvalter av Kartnesbukta, og skal stå for den resterende oppfyllingen av området. Anbudsrunden er forlengst avsluttet. Anbudsvinner Staven Grus venter nå på å få gå i gang med arbeidet, men kan altså ikke gjøre dette før Kystverket har fått godkjent sin ferdigattest og kommunen har overtatt området.

Fristen løper ut

– Timeglasset er i ferd med å renne ut, sier Danielsen.

Vedståelsesfristen, som angir den tiden tilbudet er bindende, går imidlertid ut 27. november.

– Om vi ikke får på plass en midlertidig avtale, må vi i gang med en helt ny anbudsrunde. Det vil ta sin tid, og utbygginga som Biomar skal i gang med - og som de må ha ferdig sommeren 2017, kan stå i fare. Vi kan også risikere å få et dyrere anbud, sier Danielsen.

Biomar trenger arealer

For det er trangt om plassen i havna på Myre, og flere næringsaktører har varslet at de er interessert i arealer i det nye industriområdet i Kartnesbukta.

– Biomar, som den største næringsaktøren vi har i kommunen, ønsker seg et område på 30.000 m2 for utvikling av sin virksomhet. De har signalisert at behovet er umiddelbart, og gjerne skulle stått klart allerede. Vesterålen Marine Proteiner ønsker også arealer, men vi kan ikke behandle søknaden før området er ferdigstilt. Derfor har vi også sendt bekymringsmelding.

Bekymringsmelding

27. oktober sendte havnesjefen en bekymringsmelding til ordfører og styreleder i havnevesenet.

Meldinga har ligget i postjournalen til kommunen siden oktober. Onsdag, i etterkant av at VOL gjorde intervjuet med havnesjefen, har kommunen unndratt meldinga fra offentligheten.

I brevet karakteriserer havnesjefen situasjonen som alvolig. Han peker blant annet på at vedståelsesfristen nærmer seg raskt og at forsinkelsen vil ha store følger for Biomar.

– Må løses med dialog

Danielsen har også reagert på behandlingen saken har fått fra kommunens side, og mener det har vært uklart hva som egentlig har blitt etterspurt.