- Det er en veldig stor milepæl som er nådd i forbindelse med finansieringen. Dette er en perfekt tart på adventstida i Øksnes, sier styreleder for Folkets Hus, Eirik Sørdahl til VOL.

- Sterkt signal

Når de 333 stolene i Kulturhusprosjektet nå har blitt solgt for 10.000 per stykk, synes styrelederen det vitner om engasjement og vilje til å få prosjektet i havn.

- At 333 øksnesværinger, og noen andre, har valgt å kjøpe stoler, er et sterkt signal om hvor sterk viljen er til å kjøpe og ikke minst at prosjektet blir en realitet, understreker han.

Mest til privatpersoner

Sørdahl understreker at stolene først og fremst er solgt til privatpersoner og ikke bedrifter.

- Det er snakk om rundt ti bedrifter. Vi ønsker ikke å selge til bedrifter, men har hatt som mål å pense inn på ulike typer bedriftspakker. De blir laget på en slik måte at bedriften får skattefradrag, sier han.

Søker om 300.00 kroner

Nå fortsetter arbeidet med å klargjøre til byggestart.

I den forbindelse søker Folkets Hus om et tilskudd på 300.000 kroner, til innleie av kompetanse for å ferdigstille prosjekteringen. Blant oppgavene som skal sluttføres er blant annet å ferdigstille tegninger, anbudsgrunnlag for ulike tekniske fag, prosjektering av lys, lyd og ventilasjon.

- Anbudsgrunnlaget lager vi for å se hva som skal være hvor. Det er en del detaljarbeid, understreker Sørdahl.

Byggestart om et år?

På spørsmål om Sørdahl synes fremdriften i prosjektet har vært i henhold til den opprinnelige planen, svarer han.

- Vi har vært på riktig spor hele tida og nå er vi i rute ut fra det vi har tenkt. Med maks utteling starter byggeprosessen om ett års tid. Innen den tid skal i alle fall de fleste brikker være på plass. Deretter blir det en byggetid på mellom 12 og 16 måneder, men der vil også finprosjekteringen være avgjørende, utdyper han.

- Samtidig må vi ha respekt for at ting tar tid, slår Eirik Sørdahl fast.