I en kronikk på trykk i avisa Nationen lørdag skryter administrerende direktør i Innovasjon Norge, Anita Krohn Traaseth, av Alsvåg-bedriften Delitek.

Kronikken handler om direktørens erkjennelse av at innovasjon også skjer utenfor de store byene, og at distriktene er mer enn «der ingen skulle tru at nokon kunne bu». Selv om en slik erkjennelse kanskje tyder på at innovasjonssjefen burde besøkt distriktene oftere, er vi glad i skryt, og i kronikken fremheves Delitek som ett av tre eksempler på innovasjonsbedrifter som gjør suksess på bygda.

Krohn Traaseth skriver at distriktene er en nøkkel til vellykket omstilling av norsk økonomi, og at vi sårt trenger økt kunnskap om hva som faktisk blir skapt, og kan skapes over hele landet.

- Noen av oss, meg selv inkludert, har lett for å glemme at distriktene også byr på store produksjons- og høyteknologibedrifter med betydelige internasjonale posisjoner og markeder. Når jeg i innledninga nevner Highsoft, Delitek og Os ID, er det for å minne oss på om at vi finner grunnfjellet og omstillingspotensialet i norsk industri og næringsliv i det vi kaller distriktene, skriver direktøren.

- Delitek AS har med base ytterst i Alsvåg i Vesterålen tatt en verdensledende posisjon for system for håndtering av avfall på skip, skriver Krohn Traaseth.

Innovasjon Norge-sjefen mener de tre nevnte selskapene er eksempler på at man ikke må være etablert i en storby for å hevde seg internasjonalt, og at Norge trenger flere slike suksesshistorier fra hele landet.