Musikken deres er streamet millioner av ganger på nett, og arrangørene tror det er det mest streamede bandet som har gjestet Vesterålen.

Førstkommende lørdag kommer tyske R.I.O. til Myre. Med en blanding av reggaerytmer, dancepop og RnB skal de få varmen i kalde vesterålinger og lage fest i Øksneshallen.

- Vi satser på storfest, sier Rudi Hansen i Beatmix, som står bak arrangementet sammen med Stasjonen bar på Sortland.

Tester Myre

Etter flere år med store og små arrangementer på Sortland, sist 90-tallfest med Dr. Alban i Sortlandshallen, prøver de seg nå i nabokommunen.

- Dette er et forsøksprosjekt. Vi har kjørt en del ting på Sortland, og ønsker å utvide til andre steder i Vesterålen. Øksnesværingene stilte mannsterke på 90-tallsfesten, så Myre føles som en god plass å starte, sier Hansen.

Og blir oppmøtet på lørdag bra, sier han at øksnesværingene kan forvente seg mer.

- Dette gjør vi for å sjekke interessen og for å se om det er liv laga for andre arrangement på Myre. Fungerer dette vil vi prøve noe større, sier han.

Store navn på blokka

Hansen røper at de allerede har booket flere artister til Vesterålen neste år, men at de verken har satt dato eller sted.

- Det er både norske, men også internasjonale artister som er kjent verden over. De kan ende opp på Myre om responsen blir bra på lørdag, sier Hansen.

Hansen sto i samarbeid med et annet eventselskap bak oktoberfesten som skulle arrangeres i den samme hallen tidligere i høst. Denne ble avlyst i siste liten.

- Eventselskapet som sto bak hadde sendt inn søknad om skjenkebevilling for sent, og det måtte avlyses. Vi har sørget for at dette er i boks foran lørdagens konsert, sier Hansen.

Håper på 400

Arrangørene håper på opp mot 400 publikummere og skikkelig førjulsfest på lørdag. Dj Eivind og Dj Sprite skal sørge for musikk og god stemning før og etter konserten.

- Vi er midt i ei hektisk førjulstid med mye som skjer, men vi håper på 400 publikummere. Jeg tror konserten blir veldig bra. Jeg er spent på stemninga. Øksnesværingene har jo rykte på seg for å ta festen helt ut, avslutter Hansen.

Glen Pedersen (til venstre) i Stasjonen bar og Rudi Hansen i Beatmix rigger til konsert og storfest på Myre. (Arkivfoto) Foto: Sanne Slåtten