Leder i Nordland Arbeiderparti, Bjørnar Skjæran, mener at forslaget viser at Nordland fylkeskommune mener alvor med å styrke rekrutteringen og bygge næringa videre.

- Vi trenger enda flere flinke folk som kan jobbe innen fiske og fangst. Å få et nytt tilbud i Nordlands største fiskerikommune, er derfor rett vei å gå, argumenterer leder i Nordland arbeiderparti, Bjørnar Skjæran.

Bred støtte

Leder av utdanningskomiteen, Tom Vidar Karlsen, er også svært fornøyd med vedtaket.

- Vi har fått et innspill fra ordførerne om at man ønsket et slikt tilbud i Vesterålen. Dette følger vi nå opp. Dette vil gjøre det mulig å utdanne flere ungdommer til en næring som er helt avgjørende for Nordland og Norge, underbygger Karlsen.

Betydelig blå styrking

Tilbudet med VG2 for fiskeri og fangst, skal komme i tillegg til og i samarbeid med eksisterende tilbud på Gravdal.

- Derfor blir dette en betydelig styrking av utdannelsen til den blå næringa, sier ordførerne Karianne Bråthen fra Øksens og Tove Bjørkmo fra Sortland, som tok opp saken med fylkespolitikerne.

Bærer frukter

Bråthen er godt fornøyd med forslaget.

- Jeg er veldig fornøyd med at besøket mitt til gruppemøtene i forkant av Fylkestinget bar frukter. Det at det utredes mulighet for samarbeid med Lofoten, for å øke rekrutteringa til fiskeyrket er viktig for Øksnes og resten av Vesterålen og Nordland, sier Bråthen.