– Når man har ulikt syn på hvordan kommunen skal ledes i årene som kommer, så synes jeg det er greit at man synliggjør dette gjennom en avtale som løser rådmannen ut av stillingen, sier Johansen til Kommunal-Rapport (Krever betaling).

Han svarer derimot ingen kommenter når han blir spurt om hvorfor han gikk av, men understreker at det har vært en prosess.

Advarte politisk ledelse

Ifølge Johansen har ikke økonomi vært en direkte årsak til uenigheten mellom rådmannen og de folkevalgte.

– Men det er riktig at ved behandling av kommunereformen har jeg advart politisk ledelse mot den situasjonen som vil oppstå som følge av strammere budsjetter og økte oppgaver, sier han i intervjuet.

Ulikt syn på utfordringer

Ordfører Karianne Bråthen har også blitt intervjuet at Kommunal rapport, men avstår fra å uttale seg direkte om rådmannens avgang og viser til sluttavtalen, der begge partene har skrevet under på at de skal avstå fra negativ omtale av hverandre i fremtiden.

– Jeg ønsker ikke å kommentere saken utover at vi har ulike syn på hvordan vi skal møte utfordringene, sier ordføreren til Kommunal Rapport.

På spørsmål om hvilke utfordringer kommunen har foran seg, svarer hun at de har flere å ta tak i. En av de største blir økonomiske rammer med tanke på flere byggeprosjekter som skal gjennomføres i kommunen i inneværende år.

Anbefalte støttekutt

I intervjuet forteller Johansen at han før sykemeldingen i oktober, anbefalte kommunen om å verne om driften og å se på mulige kutt i tjenester som ikke er lovpålagt. Med tanke på at kommunen blant annet har brukt en del kommunale kroner på reise- og kursvirksomhet, noe som han mener har vært sett på med positive øyne.

- Men man må se på dette med et annet syn nå, slår Just Hjalmar Johansen fast overfor Kommunal-Rapport.