Setter opp ekstraforestilling av Tungeskjærerne

Billettsalget til Solveig Melkeraaens nye film, Tungeskjærerne, går så det suser.

Dokumentarfilmen som øksnesværingen har laget om tungeskjærerne i heimkommunen er åpningsfilm under den anerkjente filmfestivalen i Tromsø (TIFF) mandag 16. januar. Da billettene til filmen, som vises i seks saler, ble lagt ut, tok det to timer før det meste var solgt ut. Nå settes det opp en ekstraforestilling.

- Tungeskjærerne og Heartstone var to av de filmene som ble først utsolgt mens mange hadde problemer med å få kjøpt billetter på nett. Vi setter derfor opp en ekstra visning av hver av filmene på Hålogaland Teater mandag kveld, sier festivalsjef Martha Otte på TIFFs hjemmesider.

Filmen har offisiell premiere i slutten av februar. Før den tid har den forpremiere under Skreifestival i Øksnes. Også der er første forestilling utsolgt, noe som har ført til at det settes opp en forestilling til.

- Dette blir en humørbombe av en film, men den blir også et historisk tilbakeblikk på kystkulturhistorien og tungeskjærertradisjonen. Jeg ønsker at filmen formidler tungeskjærertradisjonen og trekker linjer frem til dagens unge tungeskjærere. Og så kan selvsagt folk glede seg til å bli kjent med unge tungeskjærere fra Øksnes og se en nærgående skildring av det unike miljøet, uttalte Solveig Melkeraaen til VOL for knappe to uker siden.

Tungeskjærerne er et samarbeid mellom Norge, Sverige og Danmark og blir produsert av Medieoperatørene.

Trenger bildehjelp til ”Tungeskjærerne”

Solveig Melkeraaens nye film, Tungeskjærerne, skal ha premiere i vinter. Men for at filmen skal bli helt ferdigstilt, er hun avhengig av lokal bildehjelp.

Mer å lese på vol.no:

 
VOLs debattregler:
1. Debatt på VOL forhåndsredigeres ikke.
2. Trakassering, trusler eller hatske meldinger blir slettet.
3. Forøvrig oppfordrer vi til en saklig og respektfull tone i debatten.

Leses nå:
Øksnes

– Det er tydelig at personen har blitt skremt og forsvunnet raskt

Ifølge en hesteeier i Øksnes var en fremmed person i stallen hans bare timer etter at en hest trolig ble utsatt for overgrep på Sortland tirsdag kveld. Han ser ikke bort fra at det er samme person som har vært i begge stallene.

Nærmer seg ny brannstasjon i Øksnes:

Kan bli byggestart i slutten av februar

Fredag er det frist for å levere inn anbud på bygging av den etterlengtede brannstasjonen på Myre. Om kostnadene havner innenfor rammen på 13 millioner, kan byggingen trolig starte i slutten av februar.

Vesterålsjenter tok sølv i NM for regionslag

Øksil og Sortland stilte med en rekke spillere i NM for regionslag i helga. Jentene, som trenes av myreværing og volleyballpresident Eirik Sørdahl, tok sølv.

Arve Tellefsen til yttersida for å spille med lokale musikere

I april kommer en av våre aller kjæreste musikere til Vesterålen for å spille i Øksnes og Bø, og det med vår egen Lofoten og Vesterålen Orkesterforening.