Som VOL skrev i januar, var det ved anbudsfristens utløp 20. januar, kommet inn to tilbud på bygging av ny brannstasjon i Øksnes. Begge tilbudene hadde en kostnad på over dobbelt så mye som den rammen politikerne har satt av til prosjektet.

Myre Trelast og Peab Nilsen & Haukland i Harstad var de eneste som meldte seg på i konkurransen.

Daglig leder ved førstnevnte, Einar Knudsen, sa til VOL at å få bygget brannstasjonen på 579 kvadratmeter slik tegningene nå foreligger, er umulig innenfor rammen på 13,3 millioner kroner. Anbudet fra Myre Trelast, som var det laveste, var på 24,9 millioner kroner ekskludert moms.

Har avlyst konkurransen

I et brev som i forrige uke gikk ut fra Øksnes kommune til de to tilbyderne går det frem at anbudskonkurransen er avlyst.

– Begge tilbudene har en kostnad som ligger vesentlig over den rammen som vi har tilgjengelig for dette prosjektet, og som er angitt i kunngjøringen. Med bakgrunn i overstående, og med hjemmel i forskrift om offentlige anskaffelser § 10-4, 1.ledd, beslutter Øksnes kommune å avlyse konkurransen, heter det i brevet.

VOL har vært i kontakt med rådmann og teknisk sjef de siste par ukene for å få kommentarer til saken, men de har foreløpig ikke ønsket å si noe – og har henvist til prosjektleder Bengt Stian Nilsen. Han var ikke tilgjengelig tirsdag formiddag.

Forenkles

Brannstasjonen skal nå tilbake til tegnebrettet.

– Vi vil starte en prosess for å forenkle bygget med sikte på å redusere kostnadene. Vi vil deretter gjennomføre en ny konkurranse, heter det i brevet.