- Vi spilte fantastisk i forsvar, og de yngste spillerne hevet seg godt i kampen, jubler Adalsteinsson. Han og Ron Kjetil Hamandsen ledet Øksil-damene fordi lagets faste trener, Hanne Steen, var på NM i Tromsø med de yngste lagene.

Les også: Guttelaget sikret sølv.

Les også: Øksils jentelag til bronsefinale.

Historisk seier på Liernes hjemmebane Søndag var godfølelsen tilbake for Øksil, da de vant 3-1 over Lierne. Dermed er de det første laget som noen gang har vunnet med mer enn ett sett mot Lierne på deres hjemmebane. Vant klart

Kampen startet ikke så veldig oppløftende for Øksil-damene. Hilde Håheim «tråkket over» tidlig i første sett. Hun måtte erstattes av mindre erfarne juniorspillere. Magnus Adalsteinsson og veteranen Caroline Lassesen roser begge lagets yngste spillere.

- De vokste med oppgaven og gjorde en god jobb, mener vikartreneren.

– Vi prøvde oss, men tapte mot et bedre lag Øksil klarte ikke hamle opp med serieleder NTNUI i lørdagens kamp i Stjørdalshallen. Tett

Kampen var tett. Særlig i første sett stod kampen og vippet. Adalsteinsson var spesielt fornøyd med at laget klarte å ta det første settet hjem.

I andre sett slo Skjetten tilbake. Det var delvis tett også i tredje sett, men Øksils angrepskvaliteter vistes bedre og bedre. I tredje og fjerde sett fikk Caroline Lassesen serve lenge. Kombinasjonen av gode server og godt forsvarsspill gjorde at Skjetten ble presset over på defensiven, mener Adalsteinsson. I tillegg hadde Marianne Steen Knutsen mange flotter «dipper» ved nettet. Hun lyktes ikke med alt, men var en konstant trussel mot Skjetten.

Møter topp og bunn I helga er Øksil i Trøndelag for å sanke poeng mot topp og bunn i førstedivisjon. Ros

Caroline Lassesen sier til Vol at det var LAGET som vant kampen.

- Vi spiller godt sammen som lag. Hanne (treneren) bruker ordet «symbiose» for å beskrive årets Øksil-lag. Vi har en del erfarne spillere, og gode juniorspillere som jobber veldig godt sammen, sier Lassesen. I likhet med treneren roser hun de yngste spillerne for innsatsen i kampen.

Lassesen bor selv i Tromsø og møter laget kun til kamp. Det samme gjelder flere andre spillere. Øksil-damene kiver helt i toppen av førstedivisjonen.

- Bare juniorspillerne kan trene sammen. De er ikke mer enn tre-fire spillere på trening. Resten av laget møtes til kamp, påpeker Lassesen.

- Vi har blitt et mye bedre lag etter jul BK Tromsø ble for sterke for Øksil-jentene i helgens 1.divisjon. Likevel er trener Hanne Steen godt fornøyd med innsatsen. Toppen

3-1 seieren mot Skjetten ga Øksil tre poeng. Dermed har laget sanket 19 poeng på 11 kamper. Det har blitt seks seire og fem tap så langt. NTNUI og Troms er foran Øksil på tabellen. Siste seriekamp spilles 26. mars. Da kommer serieleder NTNUI på besøk til Øksneshallen.

Kampfakta:

Øksil-Skjetten 3-1

1-0 (28-26)

1-1 (20-25)

2-1 (25-23)

3-1 (25-20)

Hoveddommer: Kjetil Larsen, Munin

Publikum: Cirka 80.

Se tabell og resultater her.