Det er bare noen uker siden de møttes sist, da i Stjørdalshallen, i et møte som resulterte i 3-1-seier til hjemmelaget. Søndag møtes Øksil og NTNUI igjen til kamp, denne gangen i Øksneshallen i sesongens siste hjemmekamp for øksnesjentene.

Juniorer på NM

NTNUI har lagt bak seg en solid sesong og leder andre avdeling i årets førstedivisjon.

Øksil har flere av sine juniorspillere på NM i Oslo i helga, og stiller med en noe redusert tropp. De har likevel ambisjoner om å gi NTNUI tøff motstand.

– Juniorene har gjort en god innsats denne sesongen, men nå må vi seniorer klare oss selv. Vi er bare åtte spillere, så det er ikke rom for skader, men det skal nok gå bra, sier kaptein Marianne Steen Knudsen til VOL.

Mulig å slå

– Det blir en veldig spennende kamp, hvor mye er opp til oss selv. Vi tapte mot de sist, men da spilte vi ikke vår beste kamp. NTNUI er absolutt et godt lag, og har en fordel i at de alle bor på samme plass og får trent sammen. De har også en høyere gjennomsnittsalder enn oss. Men vi har også mye erfaring, sier Knudsen.

– Det er fullt mulig å slå dem, sier hun.

Rankingturnering neste helg

Etter en rufsete start på sesongen, med flere tap, har Øksil spilt svært godt etter jul. Sakte men sikkert har de klatret seg oppover tabellen, og ligger før søndagens kamp på tredjeplass.

– Vi har spilt med selvtillit og stor vilje etter jul, som har gjort at vi har lyktes veldig bra. Vi har fått vist hva vi er gode for, sier Steen Knudsen.

Neste helg avsluttes serien når begge avdelinger i førstedivisjon møtes til rankingturnering. Der kan det meste skje.

– Vi må bare ta kamp for kamp. Det er det eneste vi kan gjøre når vi hadde en litt rusten start på sesongen. Men vi håper på en god avslutning, sier Steen Knudsen.

Hun oppfordrer publikum til å ta turen i Øksneshallen i morgen, for å få med seg sesongens siste hjemmekamp.