Lørdag var Morild på plass i Harstad for å spille kvalifisering til årets NM-cup – det for første gang siden slutten av 90-tallet. Motstander var Skånland, som på forhånd hadde lovet å løpe over myreværingene(krever abonnement på HT.no).

Skuffet

Årets cup-comeback for Morild ble med den ene turen til Harstad. Til pause lå de under med tre mål. Skånlendingene vant til slutt 4-0.

– Det var det eventyret. Vi er fryktelig skuffet, sier trener Jarle-Ragnar Meløy til VOL.

Allerede etter 10-15 minutter ble Morilds midtbanespiller Eduard Tismanaru utvist etter en takling, og de måtte spille resten av kampen med 10 mann.

– Vi spilte en forferdelig svak første omgang. Det er noe av det svakeste jeg noen gang har sett av Morild. Skal vi dra noe positivt ut av dette er det at vi er jevne med Skånland i andre omgang, og har flere sjanser. Hadde vi vært på det nivået hele kampen, ville det vært langt jevnere, sier Meløy – og innrømmer glatt at de hadde forventninger om å vinne.

– Vi har gjort det dårlig i to treningskamper, men har fått en del spillere tilbake og har trent godt de siste fjorten dagene, så vi hadde forventet å ta dette, sier Meløy.

Trent lite sammen

En stor del av troppen til Morild jobber i fiskerinæringa, og er borte mye av vintersesongen. Det har gjort at laget ikke har fått trent særlig mye sammen i vinter. Tidligere i mars har de tapt treningskamper mot Sortland og Melbo.

– I tillegg har vi hatt mye sykdom og skader. Det gjør at vi er mye dårligere forberedt enn tidligere. Nå skal vi på treningsleir til Barcelona før påske, og vi skal trene godt i april, så jeg tror likevel ikke folk skal undervurdere oss fordi vi har tapt tre kamper, sier treneren.

I april setter de kursen for Barcelona, en tur spillerne selv har jobbet dugnad for å finansiere. Der venter også en treningskamp mot bergenserne i Tertnes.

– Dette gjør vi for å kompensere for de utfordringene vi har med mange mann borte i vintersesongen. Turen vil være gull verdt for å få samlet laget og trent godt, sier Meløy.