Onsdag kveld har Byggtorget på Myre åpningsfest for sin nye avdeling. VOL stakk innom en tur tidligere på dagen, da de ansatte var i full sving med å legge siste hånd på verket.

Se bildene fra butikken i karusellen over.

Stor interesse

Onsdag kveld fjernes gråpapiret fra vinduene, og torsdag har de første åpningsdag. Det er ikke hver dag det skjer noe nytt på butikk-fronten på Myre, og interessen har vært formidabel.

– Under ett døgn etter at vi åpnet for påmelding til åpningsfesten var den fulltegnet. Det har vært en enorm forventning og interesse, og de ansatte blir stoppet på fritida og spurt om butikken, forteller Stine Frivåg - som har hatt ansvaret for prosjektet. Hun er forretningsutvikler i søsterselskapet Øksnes Entreprenør.

Inspirere

Rundt om i avdelingen er det laget små ferdig innredde miljø, malt i årets store trendfarger, for å vise kundene hvordan ting kan gjøres.

– Vi har for eksempel satt sammen kjøkkenmoduler og brukt dem til vegghyller, som kan brukes i stue og gang – og ikke bare på sin sedvanlige plass.

– Dette skal være et sted som skal gi inspirasjon og lyst til å gjøre endringer i hjemmet. Vi ønsker at folk skal komme inn og se et miljø og et kjøkken som er så fint at de får lyst til å bytte ut det de har, sier Frivåg og smiler.

Starter i det små

De har tatt inn krydder, kaffe og andre gourmet- og gaveartikler. Lysestaker, vaser, pynteting og noe møbler likeså.

Frivåg presiserer at dette ikke er en interiørbutikk, og at det er begrenset hvor mye de har tatt inn i første omgang.

– Vi starter i det små, og må se hvordan det går. Det er risikabelt å starte med full butikk uten at vi vet at det er interesse for det. Vi har også vært bevisst på å ikke ta inn så mye av hver ting, fordi det ikke skal finnes i alle hjem på Myre.