Øksnes kommune er på jakt etter ny rådmann etter at Just Hjalmar Johansen fratrådte sin stilling før jul, det med 2,5 år igjen av sitt seksårige åremål.

20. april gikk fristen for å søke på rådmannsstillingen i Øksnes ut. Søkerlistene er fortsatt ikke offentliggjort, da det pågår en juridisk vurdering av forespørsler fra søkere som ønsker å få navnet sitt unntatt offentlighet.

Personalsjef Linda Rasmussen i Øksnes kommune ville derfor ikke orientere formannskapet i Øksnes tirsdag om hvor mange som har søkt på stillingen, da søkere kan trekke seg dersom de ikke får en slik forespørsel godkjent.

– Men det er flere å velge i, for å si det slik, sa Rasmussen.

For å involvere politikerne er det nedsatt et intervjuutvalg bestående av ordfører Karianne Bråthen, Krfs Tore Christiansen og ØTLs Jørn Martinussen, samt hovedtillitsvalgt Aleksander Kristoffersen, som skal delta i intervju med aktuelle rådmannkandidater. Ansettelsesutvalget skal møtes fredag, og går straks i gang med å vurdere hvilke søkere de vil gå videre med.

– Vi satser på å levere vår innstilling 6. juni, slik at kommunestyret kan ta stilling til ansettelse av ny rådmann før sommerferien, sa ordfører Karianne Bråthen.