Vesterålen Summer Games var opprinnelig en trippel-konkurranse i løpet av ei helg, og årets utgave er den fjerde i rekken.

– Vesterålen har etterhvert fått mange fine sommerkonkurranser å tilby for dem som liker å løpe på vei eller i fjellet. Ved å samle disse under en felles paraply, Vesterålen Summer Games, ønsker vi å stimulere både aktive og mosjonister til å delta på flere arrangementer, sier Tommy Nordeng fra Alsvåg IL i en pressemelding.

Les også: Full fart under Vesterålen summer games

Premierer de beste

Det trekkes flotte premier blant mosjonistene som deltar på minst fire av de fem arrangementene i Vesterålen Summer Games. De som deltar i konkurranseklassene får poeng etter plassering i hver øvelse og kan velge bort den dårligste slik at det er de fire beste plasseringene som teller.

Les også: 12-åring fra Alsvåg vant motbakkeløp

– I tillegg til heder og ære for beste mann og kvinne vanker det også premier til de som har de beste poengsummene når sommerlekene er over på ettersommeren. Vi håper at vi på denne måten kan trekke flere aktive og mosjonister til arrangementene våre i sommer, sier Nordeng

For alle

Det er nemlig mosjonistene som er hovedmålgruppen for arrangementene. Som Alsvåg IL skriver på sine hjemmesider: Summer Games tar sikte på å være et arrangement hvor hvert enkelt individ kan finne sin personlige fysiske utfordring.