Det som begynte i det små med masseleveranser fra steinbruddet i Staven, eskalerte raskt for Staven Grus. De siste årene har de investert flere titalls millioner kroner i utstyrspark, og har blitt en av de største i Øksnes på anleggssida.

Regnskapet for 2016 viser et svært godt fjorår for bedriften, med et solid hopp i omsetninga. Fra 2015 til 2016 økte omsetninga fra 25 millioner kroner til 33 millioner kroner. Driftsresultatet i fjor endte på 2,3 millioner kroner, mot et lite minus på 167.000 kroner året før.

Mange oppdrag

– Hovedårsaken til veksten er at tilgangen på oppdrag har vært bra, alt fra små private jobber til de store i industrien. Og de er alle like mye verdt. Selv om vi har mye å gjøre, prøver vi i det lengste å ta de mindre oppdragene som kommer på kort varsel. Dette er stamkunder som er der hvert år, og som er viktig å ta vare på, sier daglig leder Trond Stavøy.

Han gir også de ansatte mye av æren for fine 2016-tall.

– Vi har fått det bra til i bedriften, og det glir greit. Vi har dyktige folk i alle ledd, som har bidratt til å skape dette resultatet, sier Stavøy.

Det siste året har de ansatt flere, og har nå en arbeidsstokk som teller rundt 20.

Bra start på 2017

Viktige oppdrag for bedriften i fjor var Steinsviks boligprosjekt i havna på Myre, Elvelunden omsorgsboliger og Sentrum terasse. De har også jobbet på spreng med utfylling av det nye industriområdet i Kartnesbukta, og har i år bidratt i arbeidet med den nye lagerhallen til Biomar og Ørntua barnehage i Alsvåg. De har også sørget for flere nye hustomter til privatpersoner i Øksnes.

– Vi har så langt hatt et bra år, med veldig mye å gjøre. Det er fint å bo i en kommune som Øksnes, hvor det skjer så mye, sier han.

Krevende reguleringsprosess

Staven Grus eies av Mikal og Glenn, Viktor og Trond Stavøy – to søskenpar, som seg i mellom er søskenbarn. De eier også et stort område nedenfor steinbruddet i Staven, som de lenge har jobbet med å få omregulert. Planen er å fylle ut et stort område ved Stavøy-holmene, for å legge til rette for et nytt industriområde i Øksnes.

Reguleringsarbeidet har vært langt mer tid- og kostnadskrevende enn de hadde sett for seg da de gikk i gang. For øyeblikket jobber de med å ferdigstille en konsekvensutredning.

– Det har vært et veldig omfattende arbeid, som har vært langt mer krevende enn vi så for oss. Det er mye å forholde seg til i slike prosjekter. Men vi håper at vi skal komme i mål i løpet av året, sier Stavøy.