Administrasjonen i Øksnes kommune har det siste halvannet året hatt store utskiftninger i ledelsen, og har tidvis også slitt med å få tak i kvalifiserte folk til de ledige stillingene.

Ny rådmann er nå på plass, etter at kommunestyret ansatte Elise Gustavsen i siste møte før sommerferien. Hun har fungert i stillingen siden Just Hjalmar Johansen sluttet før jul i fjor. Gustavsen kommer fra jobben som kommunalsjef helse, og kommunen må nå finne en erstatter for henne.

– Vi er ferdig med annonsetekst, og vil lyse ut stillingen så fort som mulig. Vi håper å få noen på plass i løpet av høsten. Camilla Waagbø vil være konstituert til ny kommunalsjef er på plass, sier Gustavsen til VOL.

– Vi har flere ledere å rekruttere i løpet av høsten, så det blir spennende, legger hun til.

Uavklart

I stillingen som kommunalsjef for skole, barnehage og kultur har Lill Sørensen vært konstituert siden arbeidsforholdet med Johanne Jakobsen ble avsluttet 1. mars i år, seks måneder etter ansettelse.

– Hva vi gjør her er fortsatt uavklart. Det har kommet politiske signaler om at man ønsker å spare penger, og at Sørensen kan bli konstituert en stund til. Vi vil ta en avgjørelse etter ferien. Enn så lenge er vi veldig fornøyd med Sørensen, som har skolefaglig bakgrunn, noe man bør ha i en kommuneledelse, sier Gustavsen.

Kultursjef Hilde Hansen slutter i jobben i høst. Det er søkt etter en erstatter fra 1. november, med søknadsfrist i dag, 17. juli.

Ny driftsleder

På teknisk avdeling har man hatt store utfordringer knyttet til bemanningssituasjonen. Noen brikker begynner imidlertid nå å falle på plass. Janne Kankaala begynte som ny kommunalsjef teknisk 1. januar. Bengt Stian Nilsen er ansatt som leder for eiendomsforvaltningen, mens Kristian Haugen fra Lofoten nylig sa ja til jobben som leder for driftsavdelingen. Jørn Steve Haugerud er ny fagarbeider ved vei, vann og avløp.

Stillingen som leder for forvaltningsavdelingen har vært lyst ut i flere omganger, foreløpig uten hell.

– Hva vi gjør med denne må vi også ta stilling til etter ferien, sier Gustavsen.

Den nyansatte rådmannen påpeker at det ikke bare er i Øksnes at man har utfordringer med å rekruttere folk til kommunale lederstillinger.

– Det er flere faktorer som kan spille inn, blant annet tidspunkt man lyser ut stillinger på. Det er artig å jobbe som leder i Øksnes, så jeg håper flere finner det interessant å søke jobb her, sier hun.