Mandag skrev VOL at det nye industriområdet i Kartnesbukta er festet bort lenge før det er ferdig fylt ut. Havnesjef John Danielsen uttalte at man nå må brette opp ermene og jobbe på for å utvikle nye områder.

Det er næringsaktør og gründer André Reinholdtsen helt enig i. Reinholdtsen sier behovet for arealer og liggeplasser i Myre havn er prekært, og at noe må gjøres raskt.

Han mener også at havnesjefen og havnestyret er på kollisjonskurs med næringslivet i havna i synet på hva som i så måte bør gjøres. Han hevder både fiskarlaget og de fleste næringsaktører i havna ønsker en utbygging av indre havn, og han mener Danielsen har vist lite interesse for dette.

– Mens fiskarlaget og næringslivet har ytret ønske om utbygging av indre havn, har havnesjefen gitt inntrykk for at han synes dette ikke er noe å satse på. Han ønsker heller fullt fokus på industriområdet som planlegges i Staven. Jeg mener det er behov for begge, sier Reinholdtsen.

Les også: Havnesjefen avviser kritikken

Støtte fra fiskarlaget

Reinholdtsen har delt sine synspunkter om indre havn tidligere – og har blant annet fått støtte fra Øksnes fiskarlag, som i 2014 sendte brev til kommunen dette.

Styret har diskutert saken, og mener dette er en god løsning på de problemer og utfordringer som er i havna. Fiskerinæringa i Øksnes er i vekst. Flåten fornyes med større båter, og nye båter blir kjøpt inn til kommunen. Dette krever mer kaiplass. Det trengs utvidelse av liggekaier for fremmedflåten, og ikke minst liggeplasser for kommunens egne båter, skrev fiskarlaget da.

Eierne av Staven Grus jobber nå med å regulere et stort industriområde over Stavøyholmene. Dette vil hjelpe lite for de aktørene som allerede er etablert, og har satset i Myre havn, mener Reinholdtsen.

– Fiskebruk, butikker, slip og annen servicenæring som i dag ligger i Myre havn vil aldri flytte til Staven. De må ligge sentralt. Derfor bør det gjøres plass til mindre industri som lagerbygg og liggeplasser i indre havn, mens Staven utvikles for tung og plasskrevende industri, sier Reinholdtsen.

André Reinholdtsen har laget en skisse over hvordan et industriområde i indre havn kan se ut.

Tror på finansiering

Når Kystverket og staten nå ser ringvirkningene av den store havneutbygginga som ble ferdigstilt i fjor, mener Reinholdtsen de også vil være interessert i å bidra med finansieringa av en utbygging i indre havn.

– Dette vil være tilskuddsberettiget gjennom Kystverket og staten, noe et privat tiltak ikke vil være, sier han.

Han tror også at næringslivet selv vil ønske å være med på en slik utbygging.

Reinholdtsens forslag er å åpne opp en del av moloen som i dag går mellom Myre og Sommarøy. Veien legges innerst i vågen, langs Langryggen. Småbåthavna flyttes inn i indre havn, for å frigjøre plass til større båter i ytre havn. Han foreslår også å åpne opp mellom indre havn og Oppmyrbogen, slik det var før, for at småbåter skal kunne gå gjennom.

– Vi må kjappest mulig få til et møte mellom næringsliv og kommunen for å diskutere hvor veien går videre, sier Reinholdtsen.