De to har base i London og har skrevet brev til Øksnes kommune hvor de spør om mulighetene for en slik etablering ved Dunganeset i Øksnes. Tomta ligger ute til salg og de to ser på denne tomta som en ideell lokalisering for et slikt prosjekt.

Selskapet de to representerer heter Umulige Hoteller og de ser for seg et unikt prosjekt i lokalisert i Vesterålen.

– Inspirasjonen for hotellet er et lite hotell i Valldal på Vestlandet som heter Juvet. Hvis det er mulig å gjøre et lignende prosjekt i Øksnes har vi arkitekter som vil være med på et slikt prosjekt. Etter at første fase av Juvet ble ferdigstilt i 2008 har hotellet fått stor oppmerksomhet både nasjonalt og internasjonalt, og tiltrekker seg i dag gjester fra hele verden. Gitt hvor spesielt landskapet i Øksnes er tror vi det er potensiale for at et landskapshotell her kan bli en stor suksess, sier Jensen til VOL.

– Stort potensiale

Han forteller på telefon fra London at han og kollegaen har vært i kontakt med flere kommuner i Nord-Norge, men at Vesterålen er et område de ser på med stor interesse.

– Dette er et område hvor turistnæringen ikke er utbygd så mye. Derfor er potensialet stort og det er årsaken til at vi nå har følere ute i Øksnes, sier han.

I tillegg til tomta på Dunganeset har de to vært i kontakt med flere potensielle eiere av tomter i Vesterålen.

– Vi begynner med et stort garn og så ser vi hva vi sitter igjen med. Vesterålen er utrolig vakkert med storslått natur. Derfor er det et flott sted for et slikt prosjekt.

Ønsker kontakt

Han sier videre at de fortsatt er i en slik fase at de ønsker å komme i kontakt med tomteeiere som mener de har tomter som kan passe prosjektet deres.

– Når dere ser etter tomter, hva spesifikt ser dere etter?

– Flott natur er førstekriteriet, men så må det også være litt unna allfarvei. Det skal ikke være nær annen bebyggelse. Et sted der man er litt alene. Kanskje ved vannkanten, eller litt oppe i fjellene. Vi ønsker at en skal kunne ha utsikt mot hav eller fjell og kanskje begge deler.

Stephan Jensen og Jørund Holterud Aarsnes er barndomsvenner og vokste opp sammen. De siste åra har de jobbet rundt omkring i verden på forskjellige kanter, men har nå begge base i London og de ønsker nå å realisere prosjektet i Norge.

Luksus

Inspirasjonen til et slikt prosjekt har de to fått fra reiser omkring i verden.

– Vi har begge jobbet og reist rundt omkring i verden. Mange av de stedene vi har vært på har vært flotte fasiliteter på ganske kjipe steder om en sammenligner med det vi finner i Vesterålen og Nord-Norge generelt. Potensialet i Vesterålen er stort. Det potensialet mener vi at et slikt prosjekt kan utnytte, sier Jensen.

Prosjektet han og makkeren tenker på er et prosjekt som gjerne kan kalles luksus-destinasjon.

– Det er ikke snakk om et luksushotell, men vi ønsker at arkitekturen skal være av ypperste merke. At servicen skal være upåklagelig. At de som kommer til stedet får service og opplevelse på det man finner på femstjerners-lokasjoner i Asia og andre eksklusive steder.

Endrede reisevaner

Han har tro på at et slikt prosjekt kan lykkes på bakgrunn av endrede reisevaner hos folk flest, og hos de med kanskje litt mer cash på kortet.

– For ti år siden ville folk dra til et sted med stort svømmebasseng, med boblebad og masse folk. I dag er det annerledes. Folk er på jakt etter den unike opplevelsen. Vi er ikke på jakt etter å lage noe for «rikinger», men ser for oss å lage noe som folk er villig til å betale det lille ekstra for. Markedet er hele verden og vi tror at folk i Kina, Japan og Midtøsten for eksempel vil betale for slike opplevelser i slike rammer. Vi er sikre på at vi med rett lokasjon kan lage noe som er på linje med det beste en finner andre steder i verden. Vi vil lage en destinasjon noen vil reise til og ikke bare drar for å overnatte.

I takt med naturen

Når han skal beskrive hvordan han ser for seg destinasjonen, blir han også mer spesifikk.

– Nøyaktig hvordan det skal se ut, vet vi ikke. Vi har nevnt hotellet i Valldal som inspirasjon, men det vil ikke se slik ut. Det blir noe unikt. Men vi ser for oss 8-10 frittstående rom. En liten restaurant og bar samt et badstuanlegg, forklarer han.

Nærhet til naturen er viktig.

– Vi vil at gjestene som kommer til destinasjonen skal sitte inne i et varmt rom, men de skal føle at de er i naturen. De skal være en del av landskapet og skillet til naturen skal være så lite som mulig.

Et kriterie som også er viktig for de er rent miljømessig.

– Vi vil ikke at anlegget som bygges skal ha noe fotavtrykk. Så det skal bygges på en måte som at om det skal rives, så vil det ikke etterlate seg noe spor. Da vil det være som at det aldri har vært der. Det har de klart å gjøre i Valldal og det er slik vi også ønsker å bygge, sier Jensen og utdyper.

– Det som jo er vanlig at en gjør når en bygger er at man sprenger eller graver til et område for å få naturen til å passe til bygget. Vi ønsker å gjøre det motsatte. At det er landskapet som dikterer hvordan anlegget bygges. Det er en mer respektfull måte å tilnærme seg prosessen på.