Artisten Maria Solheim fra Alsvåg er ute med ny single: «I wish I Were in a Band».

«Fy flate så fint»

Musikkvideoen ble lansert fredag, og basert på kommentarene på Solheims fanside på Facebook ser låta og videoen ut til å falle i smak hos fansen:

«Denne gikk rett hjem til hjertet mitt. Herlig musikkvideo også, du er så god på direktekontakt med oss som ser og lytter.»

«Utrolig fin låt og video! Deilig lydbilde!»

«Utrolig fint, Maria!!! Rett og slett herlig å høre på!»

«Megafin sang og produksjon!»

«Fy flate så fint!»

– Naiv popsak

Alle godordene varmer artisten.

– Tilbakemeldingene har vært over all forventning. Det er veldig gøy at så mange har engasjert seg, kommentert, likt og delt videoen, sier Solheim til VOL.

Hun er også selv svært fornøyd med musikkvideoen.

– Jeg var heldig og fikk Eirik Stordrange med på laget. Han har laget flere fine musikkvideoer og er musiker selv. Han fikk videoen til å se ut som alle i verden spiller i band. Spesielt artig er det at selveste Knut Reisersrud er med i videoen.

Om lysten til å spille i band

Hun kaller selve låta for en litt naiv popsak.

– Det handler om lysten til å spille i band. Jeg burde ha skrevet den da jeg var 15 år, men den kom til meg i fjor. Jeg har fremdeles de samme ønsker, og den beskriver hvor jeg er nå. Jeg har mange melodier på hjertet og er inne i en god, kreativ fase.

De siste årene har hun fått tre barn. Det var etter at det siste barnet kom i 2015, at hun fikk en enorm kreativ kraft, forteller hun.

– Hodet mitt eksploderte med musikk, og siden 2015 har jeg vært veldig aktiv.

Album i februar

Singlen er den første til det nye albumet, som kommer i februar, men i april ga Solheim også ut «Ei kvinnehand», en hyllest til farmoren.

– Jeg regner den som et bonusspor. «I wish I Were in a Band» gir en grei pekepenn på hvordan albumet blir. Navnet på plata er ikke hugget i stein, men jeg tror også det blir «I wish I Were in a Band», sier Solheim.

– Jeg fortsetter å gi ut engelskkspråklig musikk, blant annet fordi jeg har et solid, fast publikum i Tyskland.

Mange konserter til neste år

Nå har hun fullt fokus i studio, men hun skal holde konsert i Tvedestrand i neste uke og i Oslo om noen uker. I april neste år spiller hun blant annet i Tyskland.

– Vi jobber også med konserter i Norge etter det. Vesterålen står absolutt på ønskelista, sier Alsvåg-artisten, som i dag er bosatt i Vestfold.

Se musikkvideoen øverst i saken.

– Gjort ekstremt mye

Plata blir utgitt på Kirkelig Kulturverksted (KKV), som beskriver artisten slik:

Solheim har opplevd og gjort ekstremt mye siden starten i 2001. Hun ble blant annet nominert til Spellemann for albumet «Frail» i 2004, i kategorien «årets kvinnelige artist». Et album som også ble kåret til et av de beste singer-songwriter album i 2004 av det britiske musikkbladet Mojo.

Hun har hatt kunstutstillinger, skrevet dikt, oversatt og gitt ut bøker, bygget sitt eget hjemmestudio, vært foreleser på diverse skoler, og hun har ligget på 1. plass på VG-lista i tre uker med låta «Rom For Alle» sammen med Hans Erik Dyvik Husby. Her skrev hun både tekst og melodi.

Disse står bak den nye singlen foruten Solheim:

  • Produsert og arrangert av Christer Gracia Slaaen

  • Stryk/Strings: Tarjei Nysted

  • Trommer/drums: Thomas Gallatin

  • Kor/Backing Vocals: Mari Sandvær Kreken, Christer Slaaen og Maria Solheim

  • Akk. gitar og vokal: Maria Solheim

  • Gitarer, guitarron og diverse snacks: Christer G. Slaaen

  • Musikkvideo av Eirik Stordrange Film & Foto

  • Utgitt av Kirkelig Kulturverksted (KKV)