Når partssammensatt utvalg møtes førstkommende tirsdag skal de ta stilling til konstituering av ny kommunalsjef for helse- og omsorgssektoren i Øksnes.

Enhetsleder for hjemmetjenesten, Camilla Waagbø, har vært konstituert i stillingen siden Elise Gustavsen, som sist var ansatt i jobben, tok over rådmannsansvaret før jul i fjor.

Forslaget til rådmannen er at enhetsleder for helsetjenester, Birgit Flåten, som egentlig har ansvar for helsestasjon og legekontor, tar over. Hun vil være konstituert i stillingen til ny kommunalsjef er ansatt, men kun i 60 prosent stilling. Det fremgår av sakspapirene til møtet.

– Camilla Waagbø har selv tatt initiativ til ny midlertidig løsning. Hjemmetjenesten har manglet enhetsleder i snart ett år, og vi velger å omprioritere lederressursene for å fordele omkostningene det er i å mangle leder. Nå skal Birgit Flåten fra enhet for helse bidra både i kommunalsjefrollen i 60 prosent, og fortsatt lede sin egen enhet for helse i 40 prosent stilling, med noe bistand fra andre på enkelte områder, opplyser rådmann Elise Gustavsen til VOL.

– Vi må hele tiden vurdere hvordan ressursene bør brukes, og for tiden er dette vår prioritering, legger hun til.

Rekrutteringsjobben har vært ute på anbud, og de innkomne tilbudene skal ifølge rådmannen vurderes i neste uke. Håpet er at ny kommunalsjef skal være på plass innen utgangen av året.