Morild spilte søndag sin siste kamp for sesongen borte mot Grovfjord. Hjemmelaget gikk seirende ut 4-0, og øksnesværingene ender dermed på 7.-plass i årets serie.

– Vi var egentlig ikke så verst. Vi slipper inn noen veldig enkle mål og scorer ikke på de utallige sjansene vi har, dermed blir resultatet slik, sier Morild-trener Arne Olav Berg.

Det har vært et krevende halvår for gutta i grønt, som i fjor endte en knallsesong på toppen av tabellen. I år har det vært mange tunge tap. Totalt har de tapt 11 kamper og vunnet syv. Fire har endt med uavgjort.

– Det er klart at det er en krevende overgang fra å cruise gjennom fjerdedivisjon den ene året, til å tape et flertall av kampene det neste. Ikke alle spillerne har taklet det like bra. Mange har vært frustrerte og følt av vi burde vært på et helt annet nivå, sier Berg.

Ustabilt

Mye av årsaken til at resultatene har blitt som de har blitt, mener treneren er ustabilitet i spillergruppa. Berg sier de totalt på treninger og kamper har hatt mellom 40 og 50 ulike navn på blokka.

– Det har vært en kaotisk sesong med store utskiftninger i laget, samtidig som de spillerne vi har hatt har slitt med skader, fått kort og ikke har kunnet stille på treninger. Vi har måttet fylle opp med mange unge spillere som har fått mer spilletid enn de normalt ville fått i fjerdedivisjon. Vi har vel ikke hatt stabilitet i gruppa i hele år, sier han.

– Vi har også hatt utrolig mye uflaks med langtidsskader på sentrale spillere og private ting utenfor banen som vi ikke rår over, legger han til.

Og det har sine konsekvenser.

– Vi får ikke etablert relasjoner mellom spillerne eller spilt inn laget. Noen er trent og andre er utrent, og vi må starte fra scratch hele tida, sier Berg.

Bedre for b-laget

Morild har for første gang på mange år hatt et b-lag, som har klart seg langt bedre og tok andreplassen i femtedivisjon. Det gleder Berg å se at det er mange unge og spennende spillere på vei opp.

– Det har vært mye positivitet rundt b-laget. Ungguttene har hevdet seg og har vunnet alle kampene i høst, så klubben har en bra ettervekst. Men laget har blitt påvirket av at vi ikke har hatt stabilitet rundt a-laget.

Styret i klubben skal nå kjøre en prosess med evaluering av sesongen. Trenerduoen med Arne Olav Berg og Jarle Ragnar Meløy har begge utgående kontrakter.

– Vi har sagt at vi er villig til å diskutere det å være med videre. Det skal kjøres en prosess nå, og i løpet av november vil veien videre trolig være avklart, sier Berg.

– Hva skal til for å heve laget frem mot neste sesong?

– Det er mange gode spillere i og rundt Morild, så det gjelder å få samlet en gruppe med motiverte folk som får trent nok. Får vi en tropp som er mer stabil og bedre trent, så vil Morild være tilbake der de var for to år siden, avslutter Berg.