Rørtveit-slekta, som driver reiselivsanlegget Fiskeværet Skipnes, har spennende planer for det gamle fiskeværet på Tindsøya i Øksnes Vestbygd. Gjennom eiendomsselskapet Skipnes Vel Roligheten AS, som eies av Øystein, Jostein, Trond og Johannes Rørtveit, er det prosjektert seks sjøboder innerst i vågen og lagt ut flere hyttetomter for salg.Sjøbodene har naust og leilighet.

– Fem av seks sjøbod-tomter er nå solgt, det er også tre av seks ferdigregulerte hyttetomter som ligger rundt om på øya, forteller styreleder i selskapet, Frøydis Rørtveit Stensvik.

Byggestart

Det ble i vår søkt om felles rammetillatelse for de seks sjøbodene, for å sikre at de får samme utseende. Stein Hamre Arkitektkontor har tegnet dem, og sjøbodene har fått et tradisjonelt utseende med en moderne vri. Foran sjøbodene skal det bygges trekai, som er privat eid, men som skal være åpen for fri ferdsel.

– Den ene hytta er påbegynt, mens noen av sjøbodene vil ha byggestart til våren. De er solgt både til noen av eierne og til eksterne, forteller Rørtveit Stensvik til VOL.

Gjennom eiendomsselskapet er det de siste årene investert nærmere to millioner kroner i nytt VA-anlegg på øya. Dette nærmer seg nå ferdig, og vil blant annet gi rorbuanlegget nye muligheter.

– Det er gjort en stor jobb. Det er boret etter vann, lagt rør over hele øya og det er laget pumpehus. Automatikken skal ferdigstilles før nyttår. Vi er kjempefornøyd med å ha fått dette til. Det gir en helt annen trygghet rundt vannleveransen og mer ordnede forhold for avløp, sier Rørtveit Stensvik.

Sjøbodene blir på to etasjer og skal ha trekai i front. Foto: Stein Hamre Arkitektkontor

Nye muligheter

Fiskeværet Skipnes, som har både rorbuutleie, åpen pub, butikk og restaurant i sommermånedene, legger bak seg to gode sesonger.

– Vi hadde et godt fjorår, og det har vært like bra i år. Vi føler at vi er i en god stim, og mange på øya bruker anlegget aktivt. Planen er å fortsette som før, men kanskje prøve å utnytte skuldersesongene mer. Tidligere har vi måttet stenge ned etter sommersesongen på grunn av at vi rett og slett ikke har hatt vann om vinteren. Nå kan vi utnytte skuldersesongene på en helt annen måte. Vi har foreløpig ikke planlagt noe drift i vintermånedene, men dette gir oss muligheten til å gjøre mer, og vi vil i vinter ta imot noen små grupper, sier hun.

– Hvorfor gjør dere denne satsningen i Skipnes?

– Vi ønsker å legge til rette for fortsatt liv og røre på øya i framtida, samtidig som det er viktig at det gamle og unike for Skipnes skal beholdes og ivaretas. Vi ser at den yngre generasjonen trives her, og mener det vi gjør legger ytterligere til rette for dette, avslutter Rørtveit Stensvik.