– Jeg er veldig skuffet over at man fortsatt ikke har kommet til en løsning. Vi risikerer å miste over 40 arbeidsplasser, sa ordfører Karianne Bråthen.

Håpet til de ansatte har vært at en annen aktør skal kjøpe opp anlegget og ta over staben før kroken er satt på døra og de ansatte har fått oppsigelser eller annet arbeid. Men tiden er i ferd med å renne ut.

Cermaq har jobbet med salget i halvannet år, og direktør Snorre Jonassen sa til VOL i forrige uke, som han også sa for 10 måneder siden: At de har mer enn én interessent, men at det ikke har resultert i noe konkret.

Ordfører Karianne Bråthen gikk også ut i mediene tidligere i høst med beskjed om at interessenter gjerne måtte ta kontakt med kommunen, om de ønsket informasjon om hva det offentlige kan bidra med. Den oppfordringen har én interessent tatt. Det opplyste Bråthen i tirsdagens formannskapsmøte i Øksnes.

– Representanter fra kommunen og Nordland fylkeskommune har vært i møte med én av interessentene, som nå er kjent med hva vi kan bidra med når det gjelder en del ting, sa hun.

Deretter vedtok politikerne å lukke møtet.

– Det for å diskutere kommunen sin videre strategi i denne saken, opplyste ordfører og la til at en interessent har bedt om et møte med formannskapet.

Etter forespørsel fra Sps John Danielsen skal formannskapet også i møte med Cermaq-sjef Snorre Jonassen i løpet av de neste ukene.