Flere aktører i fiskerinæringa i Øksnes har det siste året gitt klart uttrykk for at havna på Myre er blitt for trang. Det mangler kaiplass og arealer til videre utvikling.

André Reinholdtsen har flere ganger tatt til orde for å åpne opp moloen for å ta i bruk indre havn. Han har fått støtte fra Myre fiskemottaks Ted Robin Endresen, som har bedt politikerne komme på banen.

Nå blir det politisk diskusjon om saken, da den er satt opp som drøftingssak til neste ukes møte i formannskapet. Som VOL skriver tirsdag ønsker Staven Grus, Byggmakker Per Strand og Atle Hansen å starte opp reguleringsarbeid for Valen industriområde, mellom moloen og Langryggveien. Før de går i gang med arbeidet ønsker de svar på om det er aktuelt å åpne opp moloen eller ikke.

– Er det aktuelt å fjerne moloen og åpne Inner-Vågen for havneutbygging? Dette spørsmålet vil være viktig å få svar på i forbindelse med deres reguleringsarbeid, heter det i sakspapirene til neste ukes møte.

Havnesjef John Danielsen er bedt om å uttale seg i saken. Han viser til vedtak i havnestyret, som gir føringer på videre utvikling av Myre havn i området Oppmyrbogen og Stavøy-holmene.

– I min tolkning av det så ekskluderer ikke det Myre Innervåg, men med bakgrunn i blant annet store kostnader, finansiering, isforhold samt utvikling til lastefartøy og fiskefartøyer med dertil større dypgående, så har ikke havnestyret anbefalt Myre Innervåg som førstevalg. Havnestyret og undertegnede har heller ikke vurdert konsekvensene ved at vei-tilknytning mellom Sommarøy og Myre blir flyttet, eller at det blir anlagt bro over havna. En eventuell statlig finansiering gjennom NTP vil sannsynligvis ta lang tid under forutsetning av at det er innenfor rammene til storting/regjering. Dette er forhold som må avklares gjennom et forstudie med dertil konsekvensutredning, skriver havnesjefen.