Flere aktører i fiskerinæringa i Øksnes har det siste året gitt klart uttrykk for at havna på Myre begynner å bli trang. At det er mangel på kaiplass og arealer til videre utvikling sa både fiskekjøper Ted Robin Endresen og Knut Roald Holmøy til VOL i oktober. Begge har i høst søkt om å få bygge ny kai eller legge ut flytebrygger.

For å møte arealbehovet går Staven Grus, Byggmakker Per Strand og Atle Hansen sammen om å utvikle Vågen industriområde i den indre delen av Myre havn.

– Vi skal legge til rette for et nytt industriområde fra moloen bort til Langryggveien på rundt 100 mål. Flere aktører har etterspurt arealer, så interesse er det. Jeg tror dette vil gagne hele øksnessamfunnet, sier Atle Hansen til VOL.

En grovskisse over planområdet, som vil bli noe annerledes ved oppstart av arbeidet. Det gule området er allerede regulert til industri, dette skal knyttes samme med området i oransje i en kommende reguleringsprosess. Foto: Kartverket

Ett av to områder som ønskes brukt er allerede avsatt til industriformål. De ønsker også å fylle ut et nytt, stort areal i vågen, og de to områdene skal knyttes sammen i en reguleringsprosess. Alpha Konsulent er hyret inn til å bistå i prosessen, daglig leder Rolf M. Lossius sier følgende om hva området tenkes brukt til:

– Vårt forslag er lager/forretning/kontor og mindre industri som skal støtte opp under aktiviteten i havna. Dette er ikke endelig fastlagt, og det vil være en prosess på dette videre i reguleringen, sier Lossius til VOL.

Ifølge Hansen ønsker de også å bygge vei mellom Havnegata og Langryggveien, med sammenkobling ved Staven Grus sitt administrasjonsbygg.

I forbindelse med arbeidet, som de nå har gått i gang med, har de bedt politikerne i Øksnes diskutere moloens fremtid, og om det er aktuelt å åpne opp for båttrafikk i indre havn.

– Det har ingenting å si for om vi bygger ut eller ikke, det gjør vi uansett, men vi må vite hvor langt vi kan fylle ut og om vi skal avslutte med kaifront eller fyllingsfot, sier Hansen.

Han sier de håper å starte byggingen i løpet neste år.