Sist fredag ble den aller siste tomta i Kartnesbukta festet bort.

Det nye industriområdet på 40 mål, som er fylt ut i bukta, var allerede festet bort i sommer – lenge før området var ferdigstilt. Ei tomt på øversida av veien, rett over Myre Saltfish Group, gjensto i området. Den blir trolig utbygd i løpet av neste år.

Utstyrslager

Det er Kartnesbygget AS som har festet tomta på 4839 m2. Bak står Remi Hermansen, Marius Knudsen, Jan Olav Mortensen, Stian Nilsen og Trygve Johnsen – alle lokale fiskere fra Øksnes. Selskapet skal drive med utleie av lagerplass til fiskerirelatert virksomhet, og på tomta skal de føre opp en lagerhall på 1500 kvadratmeter.

– Behovet for lagring innendørs er stadig økende rundt Myre havn, da fiskebrukene i større grad har behov for egne arealer til produksjon. Vi håper å kunne feste omsøkte område på Kartneset på grunn av kort avstand til kai og ombord- og ilandtaking av bruk og utstyr. Dette vil være en fordel for den mindre kystflåten som ofte skifter utstyr og bruk i de forskjellige sesonger og fiskerier, skriver selskapet i søknaden til kommunen, og kan allerede vise til leieavtaler med flere båter.

Byggestart planlegges ifølge søknaden høsten 2018.

– Positivt

Havnestyret har allerede gitt fiskerne positiv tilbakemelding.

– Vi er veldig positiv til dette, og ønsker selvfølgelig et prosjekt initiert av fiskere velkommen. Dette er noe vi ser mer og mer av, da båtene etter hvert har fått ganske store utstyrsmengder. Fiskebrukene har holdt dem med lager, men nå vil de bygge sine egne. Det ønsker vi velkommen både med tanke på det estetiske og det funksjonelle. Utstyr som tidligere har vært plassert ute, får vi nå innomhus, sier havnesjef John Danielsen.

Han er svært fornøyd med at hele industriområdet er festet bort.

– Nå har vi lyktes totalt med Kartnes-utbygginga. Kystverket ønsket full utnyttelse av alt da de bygde ut havna, og næringslivet har levert, sier havnesjefen.

– Hva nå?

– Havnestyret har støttet utviklinga som nå skal skje i Staven. Vi fortsetter å tenke den veien, også vil en ny arealplan vise vei når den tid kommer, sier Danielsen.