– Jeg gleder meg veldig, sier 27 år gamle Malin Kristin Lockert og smiler.

Hun har akkurat stengt dørene for dagen på «Aia's kaffe & spisekrok», eller bare «bakeriet» som det heter på folkemunne. Malin har jobbet i kaféen i Servicebygget på Myre siden i fjor høst, men om et par måneder legger Airen Solheim ned etter mange års drift.

Sunnere

Heldigvis for kafégjengerne og kakekundene i Øksnes starter Malin opp ny kafé i samme vending.

– Jeg har alltid elsket å lage mat, og har vært en skikkelig hobbybaker, så dette blir veldig spennende. Heldigvis skal Airen jobbe her og kan gi meg litt veiledning. Det gir meg trygghet, sier øksnesjenta.

Noe av dagens konsept tar hun med videre, men litt forandring blir det. Det blir fortsatt salg av bakevarer og kaker. De skal også fortsette å bake på bestilling, men med et noe større utvalg.

– Jeg håper å få inn litt mer variasjon i disken, flere sunne alternativ og kanskje et større utvalg for de med allergier. Når alt har fått kjørt seg inn og jeg har fått litt mer erfaring, er målet å ha buffékvelder en gang i blant – og kanskje varmretter én eller to dager i uka, slik at folk kan ta middagen her, sier hun.

God støtte

I dag er det fire fast ansatte i kaféen, i tillegg til ekstravakter i helgene. De blir også med videre. Å drive egen bedrift blir en helt ny erfaring for 27-åringen fra Myre.

– Det er selvfølgelig skremmende å gjøre ting man aldri har gjort før, men jeg har mye god støtte. Det kommer sikkert også til å bli mye arbeid, men det er jeg klar for, sier hun og legger til at dersom folk har innspill eller ønsker for den nye kaféen, må de gjerne dele dem.

– Det er for kundene vi er her, så det tar vi imot med åpne armer, sier Malin.