Det ble i mars kjent at kommunalsjef for skole, barnehage, kultur og integrering i Øksnes, Johanne Jakobsen, ikke lengre var en del av kommunens lederstab etter kun seks måneder i stillingen. 1. mars opphørte hennes arbeidsforhold, meddelte rådmann Elise Gustavsen, uten ønske om ytterligere uttalelser i sakens anledning.

Kommunens advokat, Øystein Sagen, bekreftet i august at den tidligere kommunalsjefen har gått til søksmål mot Øksnes kommune for ugyldig oppsigelse.

– Dette er kommunen uenig i, og vi mener det ikke er grunnlag for søksmålet, uttalte Sagen.

Da dette dreier seg om en personalsak, ville han ikke kommentere saken ytterligere.

– Ikke rot i virkeligheta

Johanne Jakobsen uttalte likevel til VOL i august at når saken nå kommer ut i offentligheten, ønsket hun å kommentere den - blant annet for å avkrefte eventuelle oppfatninger om at hun forlot jobben frivillig. Sammen med sin advokat og Utdanningsforbundet har hun konkludert med at hun mener det har skjedd en usaklig oppsigelse i prøvetida.

– Jeg var ikke forberedt på oppsigelse i det hele tatt, og kjente meg ikke igjen i den beskrivelsen som kom fra kommunen. Alle påstander som har kommet derfra har jeg tilbakevist gjennom skriftlig dokumentasjon som eposter. Det hadde ikke rot i virkeligheta, hevdet Jakobsen.

Tidligere kommunalsjef i Øksnes, Johanne Jakobsen.

Den tidligere kommunalsjefen fikk varsel om oppsigelse 1. januar i år. Ifølge Jakobsen har det pågått forhandlinger mellom partene, uten at det har ført fram. Jakobsen har krevd å få jobben tilbake.

Det er satt av tre dager til hovedforhandlingene som begynner i dag. VOL følger rettssaken.